QUESTION CATEGORIES


Basic Facts about Kerala (Pages :86)

  • 211 Chavittunatakam was evolved as an alternative to?

    Ans : Kathakali
  • 212 In which district is Chakkulath Kavu?

    Ans : Alappuzha
  • 213 In which district is Fantacy Park?

    Ans : Palakkad
  • 214 In which district is Pathiramanal island?

    Ans : Alappuzha
  • 215 In which district is Wagamon?

    Ans : Idukki
  • 216 Mudiyettu is an art form related to ....... temples?

    Ans : Bhadrakali
  • 217 St.Angelos fort in Kannur was built by the?

    Ans : Portuguese
  • 218 The birth place of Chavittunatakam?

    Ans : Matttancherry
  • 219 The Dutch Palace of Kochi was built by the?

    Ans : Portuguese
  • 220 The fort built by Somasekhara Naik of Ikkeri dynasty?

    Ans : Hosdurg
  • 221 The fort in Thiruvananthapuram district that was built by the British in 17th century?

    Ans : Anchengo
  • 222 The most refined dance form of Kerala?

    Ans : Kathakali
  • 223 The present form of Kathakali was designed by?

    Ans : Kottayam Thampuran
  • 224 Which art form is performed by the members of Malayan and Mannan communities?

    Ans : Theyyam
  • 225 Which traditional art form is related to Pulluvar?

    Ans : Sarpam Thullal
  • 226 Which work is also known as ‘Ashtapadi’?

    Ans : Gitagovinda
  • 227 Who authored ‘Prananathenenikku nalkiya paramananda rasathe’?

    Ans : Irayimman Thampy
  • 228 Who designed the current form of dressing in Mohiniyattam?

    Ans : Swati Trunal
  • 229 Charalkkunnu is a hill station in ...... district. ?

    Ans : Pathanamthitta
  • 230 In which district is Kappil beach?

    Ans : Kasargod
  • 231 In which district is Pakshipathalam?

    Ans : Wayanad
  • 232 In which district is Payyambalam beach?

    Ans : Kannur
  • 233 In which district Pookkode lake is situated?

    Ans : Wayanad
  • 234 In which hills the famous Edakkal caves are situated?

    Ans : Ambukuthimal
  • 235 In which place Jadayupara is situated?

    Ans : Chadayamangalam
  • 236 The area known as Sairandrivanam in Mahabharat?

    Ans : Silent Valley
  • 237 The famous marine drive in Kerala is at?

    Ans : Ernakulam
  • 238 The national park which is famous lion tailed macaque?

    Ans : Silent Valley
  • 239 Who is regarded as the father of Yakshagana?

    Ans : Parthy Subban
  • 240 Who wrote the song’ Omanathinkal Kidavo’?

    Ans : Irayimman Thampy

"One important key to success is self confidence. An important key to self confidence is preparation"

- Arthur Ashe
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.