QUESTION CATEGORIES


Facts about India (Pages :25)

  • 691 The total area covered by the Himalayas is about?

    Ans : 500000 sq.km
  • 692 In which state are the Aravalli ranges located?

    Ans : Rajastan
  • 693 Where is the Maikal range located?

    Ans : Madhya Pradesh
  • 694 The territorial waters of India extend upto how many nautical miles?

    Ans : Twelve
  • 695 Which river in India is called Tsangpo in one of its reaches?

    Ans : Brahmaputra
  • 696 In which area does the Sabarmati rise?

    Ans : Aravallis
  • 697 Which river flows between the Satpuras and the Vindhyas?

    Ans : Narmada
  • 698 When are temperatures the highest in Southern India?

    Ans : April
  • 699 Which is the southernmost unit of India?

    Ans : Great Nicobar
  • 700 From which river has the Rajastan Canal (Indira Gandhi Canal) been taken out?

    Ans : Sutlej
  • 701 Which area in India receives least rain fall?

    Ans : Eastern Rajastan
  • 702 Which river has been harnessed under the Bhakra Nangal Project?

    Ans : Sutlej
  • 703 In which state the Dhuvaran Thermal Power station is located?

    Ans : Gujarat
  • 704 Where is Desert National Park situated?

    Ans : Rajastan
  • 705 Khangchendzonga, one of the highest national parks in the world is in the state of?

    Ans : Sikkim
  • 706 Kodaikanal is situated in ......?

    Ans : . Palani Hills
  • 707 Which is the main religion in Ladakh?

    Ans : Buddhism
  • 708 Which place is known as ‘Little Lhasa’?

    Ans : Dharamsala
  • 709 Which is known as the Switzerland of Himachal Pradesh?

    Ans : Khajjia
  • 710 Which is the native state of the tribe Gaddis?

    Ans : Himachal Pradesh?
  • 711 Indian Institute of Advanced Studies is in?

    Ans : Shiml
  • 712 Which was the summer capital of British India?

    Ans : Shimla
  • 713 Where is the asylum of Dalai Lama?

    Ans : Dharamsala
  • 714 Which is known as ‘All Seasons State’?

    Ans : Himachal Pradesh
  • 715 In which state is the man made lake Govind Sagar?

    Ans : Himachal Pradesh
  • 716 In which Indian state is Giri Hydel Project?

    Ans : Himachal Pradesh
  • 717 In which state Kangra Valley, Lahul Valley are situated?

    Ans : Himachal Pradesh
  • 718 Which state is called Fruit basket of India?

    Ans : Himachal Pradesh
  • 719 Which state is called Apple state of India?

    Ans : Himachal Pradesh
  • 720 Where is Central Potato Research Institute?

    Ans : Shimla

"It is our choices that show what we truly are, far more than our abilities"

- J.K. Rowling
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.