QUESTION CATEGORIES


Facts about India (Pages :25)

  • 721 In which river is Nathpa Jhakri Project?

    Ans : Sutlej
  • 722 The first state in India to ban plastic?

    Ans : Himachal Pradesh
  • 723 Himachal Pradesh is the state where the polling for the first general election was started. It was in?

    Ans : 1951
  • 724 India’s first carbon-free state?

    Ans : Himachal Pradesh
  • 725 The main language of Himachal Pradesh?

    Ans : Hindi
  • 726 The highest post office in the world?

    Ans : Hikkim
  • 727 The highest state capital in India?

    Ans : Shimla
  • 728 Which state has the largest percentage of area under forest?

    Ans : Mizoram
  • 729 Which State/Union Territory has the largest percentage of area under forest?

    Ans : Andaman Nicobar
  • 730 Which state has the largest mangrove forest area?

    Ans : West Bengal
  • 731 Which state has the second largest mangrove forest area?

    Ans : Gujarat
  • 732 The headquarters of the Forest Survey of India?

    Ans : Dehra Dun
  • 733 In which year Project Tiger was started?

    Ans : 1973
  • 734 The minimum desired area which is considered safe for a tropical country like India?

    Ans : 33
  • 735 Which state has the highest per capita forest area?

    Ans : Arunachal Pradesh
  • 736 Who started ‘Vana Maholsava’ in India?

    Ans : KM Munshi
  • 737 In which year ‘Vana Maholsava’was started?

    Ans : 1950
  • 738 Nandan Canan in Orissa is famous for?

    Ans : White Tiger
  • 739 In which state is Trishna Sanctuary?

    Ans : Tripura
  • 740 Sanjay Gandhi National Park is adjacent to the city of?

    Ans : Mumbai
  • 741 Guindy National Park is adjacent to the city of?

    Ans : Chennai
  • 742 The state which is also called ‘Vananchal’?

    Ans : Jharkhand
  • 743 The highest national park in India is situated in the state of?

    Ans : Sikkim
  • 744 The largest mountain range in India?

    Ans : Himalayas
  • 745 What is the length of Himalayas?

    Ans : 2400 km
  • 746 The correct order of mountain ranges in Himalayas from north to south?

    Ans : Himadri; Himachal; Shiwalik
  • 747 The founder of Arya Samaj?

    Ans : Dayanand Saraswati

"We turn to God for help when our foundations are shaking, only to learn that it is God who is shaking them"

- Charles C. West
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.