QUESTION CATEGORIES


History of India (Pages :37)

  • 1081 Who gave Raja Ram Mohan Roy the title "Raja''?

    Ans : Akbar Shah II
  • 1082 Famous Ayurveda Physician of Gupta Age?

    Ans : Dhanvanthari
  • 1083 The World famous universities "Nalanda and Taxila'' belongs to ....... period?

    Ans : Gupta
  • 1084 Who is popular by the names "Indian Shakespeare and Prince of Indian Poets?

    Ans : Kalidasa
  • 1085 The government emblem of Gupta dynasty?

    Ans : Garuda
  • 1086 The Huna king Mihirakula's Capital?

    Ans : Sialkot
  • 1087 Who built Shiva Temple at Tanjavur?

    Ans : Raja Raja Chola
  • 1088 Pulikeshin II was the most famous ruler of .....dynasty?

    Ans : Chalukya Dynasty
  • 1089 The last Hindu king of Delhi?

    Ans : Prithviraj Chauhan
  • 1090 Who was the founder of Pallava Dynasty?

    Ans : Simha Vishnu
  • 1091 The Kailashnath Temple at Ellora was built by...?

    Ans : Krishna I of Rashtrakuta dynasty
  • 1092 The pala dynasty was founded by whom?

    Ans : Gopala
  • 1093 The Brihadeswara Temple at Tanjaore was built by whom?

    Ans : Raja Raja Chola
  • 1094 Which ruler adopted the title ``Gangaikonda Chola''?

    Ans : Rajendra I of chola dynasty
  • 1095 Who wrote Tamil Ramayana?

    Ans : Kambar
  • 1096 The Hoysala dynasty (1027-1343) was founded by whom?

    Ans : Nripakama
  • 1097 Who wrote Raja Tarangini?

    Ans : Kalhana
  • 1098 The chola ruler who founded the city of Kaveripatnam?

    Ans : Karikala Chola
  • 1099 Who wrote Budha Charitha, Sutralankar and Saundrananda?

    Ans : Aswaghosha
  • 1100 The famous buddhist monk who propound the famous philosophy of `Madhyamika'?

    Ans : Nagarju

"The trick is not how much pain you feel but how much joy you feel. Any idiot can feel pain. Life is full of excuses to feel pain, excuses not to live; excuses, excuses, excuses"

- Erica Jong
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.