QUESTION CATEGORIES


Indian Polity (Pages :31)

  • 901 Thycaud Ayya passed away in ____?

    Ans : 1909
  • 902 Who authrored’ Bilathi Visesham’?

    Ans : K.P.Kesavamenon
  • 903 Who founded Ananda Maha Sabha?

    Ans : Brahmananda Swami Sivayogi
  • 904 Who authored Vedadhikara Niroopanam?

    Ans : Chattampi Swamikal
  • 905 The founder of Malabar Economic Union?

    Ans : Dr.Palpu
  • 906 The first president of Purogamana Kala Sahithya Sangham?

    Ans : Vyloppilly Sreedharamenon
  • 907 Who founded the organization named ‘League of Oppressed People’?

    Ans : Chempakaraman Pillai
  • 908 Narayana Guru did the prathishta of the goddess Sree Sarada at Sivagiri in April ____?

    Ans : 1912
  • 909 Which publication was called ‘Bible of Thiyyas’?

    Ans : Mithavadi
  • 910 Which publication was known as Ezhava Gazette?

    Ans : Vivekodayam
  • 911 The king of Travancore who ordered for the imprisonment of Ayya Vaikundar?

    Ans : Swati Tirunal
  • 912 Kuriakose Elias Chavara was born in?

    Ans : 1805
  • 913 Kunnampalli Raman pillai Asan was the teacher of?

    Ans : Sree Narayana Guru

"Very often a change of self is needed more than a change of scene"

- Arthur Christopher Benson
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.