QUESTION CATEGORIES


July 2019 (Pages :3)

  • 61 Who sworn in as the Governor of Nagaland?

    Ans : RN Ravi
  • 62 Delhi Government announced to provide free electricity to households consuming up electricity up to what power?

    Ans : 200 units
  • 63 Which Indian journalist of NDTV news channel has been selected for the Ramon Magsaysay Award 2019?

    Ans : Ravish Kumar
  • 64 Name the veteran Bollywood actress who was known for her role in films like Choti si Baat, Rajnigandha etc. who passed away on August 15, 2019?

    Ans : Vidya Sinha
  • 65 Name the former Indian cricketer who has been appointed coach of Indian cricket team for the second time in a row?

    Ans : Ravi Shastri
  • 66 What was the rank of India in the Global GDP rankings released by World Bank for 2018?

    Ans : seventh
  • 67 Which country will be the host of G7 summit 2020?

    Ans : United States
  • 68 On which day Women's Equality Day is observed every year to celebrate the passage of the 19th Amendment in the United States of America that provides voting rights to the women?

    Ans : 26-Aug
  • 69 Amazon rainforest, the world’s largest rain forest, which provides almost 20 percent of the earth’s oxygen, has been burning for over 16 days resulted in a major loss of trees and biodiversity. This rainforest is in which continent?

    Ans : South America
  • 70 Which glacier in Iceland has lost its identity due to climate change?

    Ans : Okjokull
  • 71 What is the name of new Android version launched by Google on August 22, 2019?

    Ans : Android 10
  • 72 Which nation has unveiled a domestically-built Bavar-373 missile defense system despite sanctions?

    Ans : Iran
  • 73 Which country hosted the 28th BASIC ((Brazil, South Africa, India and China)) Ministerial meeting on Climate Change?

    Ans : Brazil
  • 74 On which day the World Humanitarian Day 2019 was observed across the world?

    Ans : 19-Aug
  • 75 Who won ‘Doodle for Google’ 2019 contest for her Doodle titled “Once You Get It, Give It Back.”?

    Ans : Arantza Pena Popo
  • 76 On which day the World Sanskrit Divas 2019 was celebrated?

    Ans : 15-Aug
  • 77 What was the theme of International Youth Day 2019?

    Ans : Transforming Education
  • 78 Which South African cricketer has announced his retirement from all forms of International cricket on August 8, 2019?

    Ans : Hashim Amla
  • 79 Which player topped Forbes magazine's list of highest-paid women player in sports category?

    Ans : Serena Williams
  • 80 Name the Hollywood actress who has been named the highest paid actress in 2019 by the Forbes magazine?

    Ans : Scarlett Johnsson

"People who consider themselves victims of their circumstances will always remain victims unless they develop a greater vision for their lives"

- Stedman Graham
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.