QUESTION CATEGORIES


World (Pages :89)

  • 1 Who is the Father of History?

    Ans : Herodotus
  • 2 Iron was accidently discovered by?

    Ans : Neanderthal man
  • 3 Humans with similarity to the Neanderthal man?

    Ans : Cromagnans
  • 4 Mesopotamian ruler who gave a famous code of law was?

    Ans : Hammurabi
  • 5 The Cunieform script was discovered by?

    Ans : Sumerians
  • 6 Largest Pyramid of Egypt?

    Ans : Khufu
  • 7 Large temple in ancient Egypt dedicated to Sun God?

    Ans : Temple of Abusimbel
  • 8 Three states of China existed in the 300 BC?

    Ans : Chin; Chu; Ehi
  • 9 Siesmograph was discovered by?

    Ans : Ancient Chinese
  • 10 Most important Persian ruler who lived in BC600?

    Ans : Cyrus
  • 11 God of Parsies or Zorastrians?

    Ans : Ahuramazda
  • 12 Most famous ruler of ancient Athens?

    Ans : Pericles
  • 13 Olygarchy is a form of government led by ?

    Ans : a group of rich people
  • 14 Greek poetess who sung about love; nature and beauty?

    Ans : Sappho
  • 15 Greek poet who wrote poems in honour of victorious athletes?

    Ans : Pindar
  • 16 Father of tragic dramas?

    Ans : Aeschilus
  • 17 Father of Comic dramas?

    Ans : Aristophanes
  • 18 Most important example of Greek architecture?

    Ans : Temple of Parthenon
  • 19 The word Heirogliphic means?

    Ans : Sacred Writing
  • 20 Philosopher king of Rome?

    Ans : Marcus Areleus
  • 21 Famous Orator of Greece?

    Ans : Cesero
  • 22 The Roman Governor who gave the verdict to crucify Christ?

    Ans : Pontheos Pelathose
  • 23 The birth place of Prophet Muhammed?

    Ans : Mecca
  • 24 Who was the wife of Prophet Muhammed?

    Ans : Khadeija
  • 25 Which place is known as the Bermingham of Central Africa?

    Ans : Sinja – Trophus
  • 26 Most famous ruler of Mali in Africa is?

    Ans : Manga Kangan Muza
  • 27 Time taken to complete the construction of the Great Pyramid in Egypt?

    Ans : 20 years
  • 28 Who was the commander of Carthage in the Punic wars?

    Ans : Hannibal
  • 29 Who became the ruler of Rome after Julius Caeser?

    Ans : Octavian (Augustus Caesar)
  • 30 Country known as the nest of singing birds?

    Ans : England

"Too many people overvalue what they are not and undervalue what they are"

- Malcolm Forbes
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.