Basic Facts about Kerala (Pages :86)

  • 1 ‘Land of sandal forest’ in Kerala?

    Ans : Marayur
  • 2 In which district is Chinnar sanctuary?

    Ans : Idukki
  • 3 The hill ditricts in Kerala?

    Ans : Idukki; Wayanad
  • 4 Where is Ulloor Memorial?

    Ans : Jagathy (Tvpm)
  • 5 In which district is Thunchan Memorial?

    Ans : Malappuram
  • 6 Kunchan Nambiar Memorial is situated at?

    Ans : Ambalappuzha
  • 7 The temple with woman priest?

    Ans : Mannarassala
  • 8 Boat race related to Amabalappuzha temple?

    Ans : Chambakkulam
  • 9 Boat race related to Harippad temple?

    Ans : Payippat
  • 10 Ttemple is famous for the worship of Snakes?

    Ans : Mannarassala
  • 11 Which temple is known as ‘the Palani of Kerala’?

    Ans : Harippad
  • 12 Which is known as ‘bird village in Kerala’?

    Ans : Nooranad
  • 13 Who called Alappuzha ‘Venice of the East’ for the first time?

    Ans : Lord Curzon
  • 14 An ancient Buddhist centre in Alapuzha distirict?

    Ans : Srimulavasam
  • 15 The place where Parthasarathy Temple is situated?

    Ans : Aranmula
  • 16 The temple known as ‘Dakshina Mookambi’?

    Ans : Panchikkad
  • 17 Wagon Tragedy Memorial Hall is situated at?

    Ans : Tirur
  • 18 Changampuzha memorial is situated at?

    Ans : Edappally
  • 19 Kondoty, where Moyinkutty Vaidyar Memorial is situated is in the district of?

    Ans : Malappuram
  • 20 P Kunjiraman Nair memorial is at?

    Ans : Kollengode
  • 21 Muloor S Padamanabha Panikker memorial is at?

    Ans : Ilavumthitta
  • 22 Murajapam in Padmanabha Swami Temple is held every ... ?

    Ans : 6 years
  • 23 The radio station in Travancore started functioning in?

    Ans : 1943
  • 24 The place in Thiruvananthapuram district from where Graphite ore is obtained?

    Ans : Vellanad
  • 25 The district that is the largest producer of Tapioca?

    Ans : Thiruvananthapuram
  • 26 In which district is Ponmudi hill station?

    Ans : Thiruvananthapuram
  • 27 The MC Road and NH 47 meet at?

    Ans : Kesavadasapuram
  • 28 Where is Papanasam beach?

    Ans : Varkala
  • 29 During the period of Swati Tirunal, the Hajur Kacheri (Secretariat) of Travancore was shifted to Thiruvananthapuram from?

    Ans : Kollam
  • 30 Ceramic Factory in Kerala is situated at?

    Ans : Kundara

"Life istrying things to see if they work"

- Ray Bradbury
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.