Objective General Knowledge (Pages :518)

  • 271 Which type of soils have a marked capacity to retain water?

    Ans : Regur soil
  • 272 Where are the Postaz temperate grassland?

    Ans : Hungary
  • 273 Whose advert slogan was You press the button we do the rest?

    Ans : Kodak
  • 274 Only dead people can be on US postage stamps except who?

    Ans : Astronauts
  • 275 How many time in a year Sun shines vertically on the equator?

    Ans : Twice a year
  • 276 Who was the first Indian woman to scale the Mount Everest?

    Ans : Bachendri Pal
  • 277 What percentage of water is lost during transpiration?

    Ans : 3.99%
  • 278 Which element is responsible for blue baby syndrome?

    Ans : Nitrate
  • 279 Which is the first Indian woman to reach Olympic finals in individual track events?

    Ans : P. T. Usha
  • 280 Appetite and satiety centres of brain; where are present in?

    Ans : Hypothalmus
  • 281 Who is a legal advisor of the State Government as provided by the Constitution?

    Ans : Advocate General
  • 282 Who organised Ashwamedha Yajna?

    Ans : Samudragupta
  • 283 When is International Literacy Day; recognized by the UN observed?

    Ans : 8-Sep-2017
  • 284 Which post does the Constitution of India not mention?

    Ans : The Deputy Prime Minister
  • 285 How many States are required to ratify certain Amendments to the Constitution?

    Ans : Not less than half the number
  • 286 Lakshadweep Islands are the product of which creature?

    Ans : Reef formation
  • 287 What is the energy of the winds and the waves?

    Ans : Kinetic
  • 288 By which is National income of India compiled?

    Ans : Central Statistical Organisation
  • 289 Which Governor General had entertained Ranjit Singh with great honour at Ropar?

    Ans : William Bentich
  • 290 Who became the first Indian to take 16 wickets in a single test match?

    Ans : Narendra Hirwani
  • 291 Which region experiences three cropping season for rice in India (Rice Bowl of India)?

    Ans : Brahmaputra valley
  • 292 Because of which factor; clouds do not precipitate in deserts?

    Ans : Low humidity
  • 293 Which Animal is also known as ‘Portuguese man of war’?

    Ans : Physalia
  • 294 Bahadur Singh is a distinguished athlete of which game?

    Ans : Athletics
  • 295 During the reign of emperor was the artillery most perfect and numerous?

    Ans : Aurangzeb
  • 296 The Eastern Coast of India is known by which name?

    Ans : Coromandal Coast
  • 297 Who was the famous Indo-Greek king who embraced Buddhism?

    Ans : Menander
  • 298 What is reduction of oxide with carbon at high temperature called?

    Ans : Smelting
  • 299 To whom are the Ministers individually responsible?

    Ans : The President
  • 300 Who has won the most Oscars?

    Ans : Walt Disney

"Act or accept"

- Ungk4success.com
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.