Constitution of India (Objective) (Pages :14)

  • 391 Who was the Governor General during India’s Independence?

    Ans : Lord Mountbatten
  • 392 Who was the legal advisor to the constitution’s Drafting Committee?

    Ans : B. N. Rau
  • 393 Who was the President of All India Muslim League?

    Ans : Muhammad Ali Jinnah
  • 394 Who was the President of Provincial Constitution Committee of Constituent Assembly?

    Ans : Sardar Vallabhbhai Patel
  • 395 Who was the President of States Committee of Constituent Assembly?

    Ans : Jawaharlal Nehru
  • 396 Why 26 November is observed as Indian Constitution Day or Samvidhan Divas?

    Ans : On this day in 1949 the Constituent Assembly of India adopted the Constitution of India that came into effect on 26 January 1950. Government of India declared 26 November as Constitution Day on November 2015 on a occassion of B. R. Ambedkar’s birth anniversary.
  • 397 With what subject do the Articles 5 to 8 of the Constitution of India deal?

    Ans : Citizenship
  • 398 Within how many days Money Bill can be recommended by council of states?

    Ans : 14 Days

"Vision without action is a daydream; action without vision is a nightmare"

- Japanese proverb
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.