QUESTION CATEGORIES


CURRENT AFFAIRS 2018 (Pages :18)

  • 481 Which state has decided to rename its new capital Naya Raipur to Atal Nagar in honour of former Prime Minister Atal Bihari Vajpayee, who passed away on August 16?

    Ans : Chhattisgarh
  • 482 Who was appointed as the Governor of Sikkim?

    Ans : Ganga Prasad
  • 483 The 6th International Buddhist Conclave 2018 was held in which city from 24th August?

    Ans : Aurangabad
  • 484 For which upcoming election the Supreme Court has scrapped the use of 'None Of The Above' (NOTA) option?

    Ans : Rajya Sabha election
  • 485 Who has become the first Indian woman wrestler to win a gold medal at the Asian Games?

    Ans : Vinesh Phogat
  • 486 High Court of which state has ordered the CBSE to publicise 'no homework, no bag' rule for Class I & II?

    Ans : Tamil Nadu
  • 487 Who was conferred with the Rajiv Gandhi National Sadbhavana Award?

    Ans : Gopalkrishna Gandhi
  • 488 Which Indian wrestler won gold in the 65kg men’s category on the first day of Asian Games 2018?

    Ans : Bajrang Punia
  • 489 Name the indigenously developed Helicopter launched anti-tank guided missile which was successfully flight tested from Army Helicopter in the ranges of Pokhran?

    Ans : HELINA
  • 490 The Barak 8 missile defence system is a joint venture of India and which country?

    Ans : Israel
  • 491 Which state will observe September as the "month of nutrition" to create awareness among people living in the state about nutrition?

    Ans : Rajasthan
  • 492 Name the Managing Director and CEO of Allahabad Bank who was dismissed by the Central Government in relation with the Nirav Modi bank fraud case?

    Ans : Usha Ananthasubramanian
  • 493 Name the former Indian cricket captain who passed away on August 15, 2018?

    Ans : Ajit Wadekar
  • 494 Name the former Lok Sabha speaker and the 10-time Member of Parliament (MP) of the Lok Sabha who passed away recently?

    Ans : Somnath Chatterjee
  • 495 Which bank recently introduced Iris Scan Authentication for Aadhaar-based transactions through micro ATMs?

    Ans : Axis Bank
  • 496 Which Bollywood actor was appointed by the Union Minister for Road Transport & Highways Shri Nitin Gadkari as the brand ambassador of road safety campaign in India?

    Ans : Akshay Kumar
  • 497 Who has become the first woman chief justice of Jammu & Kashmir High Court?

    Ans : Gita Mittal
  • 498 Name the former Prime Minister of India who passed away on August 16, 2018?

    Ans : Atal Bihari Vajpayee
  • 499 Union Railways Minister Piyush Goyal announced a 50 per cent reservation for _________ in the upcoming recruitment of 9500-10000 jawans for the Railway Protection Force (RPF), in a bid to create more employment opportunities.

    Ans : women
  • 500 Who has been elected as the new deputy Chairman of Rajya Sabha?

    Ans : Harivansh Narayan Singh
  • 501 Name the DMK chief and former Tamil Nadu Chief Minister who passed away on August 7, 2018?

    Ans : M Karunanidhi
  • 502 On which day 76th anniversary of Quit India movement was observed across India?

    Ans : 8th August
  • 503 On which day National Handloom Day is celebrated in India?

    Ans : 7th August
  • 504 Which committee recommended that Market regulator Securities and Exchange Board of India (SEBI) should seek power to tap phone calls?

    Ans : TK Viswanathan committee
  • 505 The world’s first-ever facility to create thermal batteries was inaugurated in which state?

    Ans : Andhra Pradesh
  • 506 What was India's rank in the Global Innovation Index 2018?

    Ans : 57
  • 507 High Court of which state recently banned the commercial use of elephants?

    Ans : Uttarakhand
  • 508 Who was awarded Outstanding Parliamentarian Awards for the year 2017?

    Ans : Bhartruhari Mahtab
  • 509 Which country hosted the fourth BIMSTEC Summit from 30 to 31 August 2018?

    Ans : Sri Lanka
  • 510 Which organisation recently launched world's first public blockchain bond named bond-i?

    Ans : World Bank

"Best corporate IT quote ever:I don't think iPhone brings anything new to the table. It has a great user experience, but that's all"

- Manjit Singh, CIO
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.