QUESTION CATEGORIES


Basic General Knowledge (Pages :442)

  • 31 The Capital of Yugoslavia?

    Ans : Belgrade
  • 32 "Suhara; Majeed; Narayani"

    Ans : Vaikom Muhammed Basheer
  • 33 Who is the inventor of Vacuum Flask?

    Ans : James Dewar
  • 34 Priyadarshini Planetarium, inaugurated in 1994, is located in?

    Ans : Thiruvananthapuram
  • 35 Who is the author of Glimpses of World History ?

    Ans : Jawaharlal Nehru
  • 36 Majority of modem Human race' belonged to which race ?

    Ans : Mongloid race
  • 37 Which place is known as the Vatican of Nair community?

    Ans : Perunna near Changanasseri
  • 38 The Battle of Marathon was fought in the year ?

    Ans : BC 490
  • 39 Who is the author of “Lucky Jim”?

    Ans : Kingley Amis
  • 40 The Capital of Timor?

    Ans : Dili
  • 41 Which is an economic group of Third World countries which was founded under the auspices of the UNO in 1964 ?

    Ans : The group of 77
  • 42 Who was the first Malayalee woman Chief Justice of Kerala High Court?

    Ans : K.K. Usha
  • 43 Who is the author of “Kali Andhi”?

    Ans : Kamleshwar
  • 44 The length of small intestine is ?

    Ans : 6 meters
  • 45 Who was the first First Portuguese Navigator to reach Kerala?

    Ans : Vascoda Gama (1498)
  • 46 The structure of DNA molecule was discovered by ?

    Ans : Watson and Crick in 1953
  • 47 Who is the oldest person to become the Chief Minister of Kerala?

    Ans : V.S.Achuthanandan (83).
  • 48 Indian Institute of Mass Communication is located at?

    Ans : New Delhi.
  • 49 Saudi Arabian king who gave the name to the country in 1925?

    Ans : Abdul Aziz Sand
  • 50 Mahakavi Kurnaranasan's famous poem ‘Veena Poovu’ was first published in?

    Ans : Mitavadi In 1913
  • 51 Who is considered as the father of the nation of Columbia?

    Ans : Simon Bolivor
  • 52 Petrussis causing bacteria is ?

    Ans : Bordetella Pertussis
  • 53 Which was the only Muslim ruling dynasty in Kerala?

    Ans : Arakkal Dynasty.
  • 54 Travancore-Cochin Sports Council came to be known as Kerala Sports Council in?

    Ans : 1956
  • 55 Travancore Rubber Works(Trivandrum) was started during the period of?

    Ans : Sri Chitra Thirunal.
  • 56 Largest Park?

    Ans : Wood Buffalo National Park inAlberta; Canada (17; 560 Sq.miles)
  • 57 Surat is on the bank of which River?

    Ans : Tapti
  • 58 Plants growing on acidic soil is called?

    Ans : Oxylophytes
  • 59 Headquarters of The World Trade Organisation is at?

    Ans : Geneva; (Switzerland)
  • 60 Who is the author of Naked Triangle ?

    Ans : Balwant Gargi

"When we are no longer able to change a situation we are challenged to change ourselves."

- Victor Frankl
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.