QUESTION CATEGORIES


World (Pages :89)

  • 31 Perceolis was the capital of the ancient Empire?

    Ans : Persia
  • 32 The hanging gardens of Babilona was built in the name of?

    Ans : Nebuchandnessar
  • 33 Only South East Asian country never occupied by any European powers?

    Ans : Thailand
  • 34 Famous chinese king Shihuangti belonged to?

    Ans : Chin dynasty
  • 35 Which ancient civilisation was famous for secular architecture?

    Ans : Persian
  • 36 The tutelary diety of the city 'UR' in Mesopotamia ?

    Ans : Nannar
  • 37 The Mayan calendar had?

    Ans : 18 months
  • 38 Buddhism reached China from India during the period of?

    Ans : Han dynasty
  • 39 Golden Age of Rome is the period of?

    Ans : Augustus Caesar
  • 40 Most cultured civilisation of Middle Ages was of?

    Ans : Arabs
  • 41 Which was the language of learning of the Middle Ages?

    Ans : Latin
  • 42 First university in the world was started in ?

    Ans : Paris
  • 43 Which subject was known as Queen of Sciences during the Middle Ages?

    Ans : Theology
  • 44 Who was the immediate successor of prophet Muhammed or first Khalifa?

    Ans : Abubekker
  • 45 Capital of Arab Empire during the Abbsasid rule?

    Ans : Baghdad
  • 46 First Industrially developed country in Asia?

    Ans : Japan
  • 47 The Capital of Japan in the 8th Century?

    Ans : Nara
  • 48 Ancient religion of Japan?

    Ans : Shintoism
  • 49 Architectural style developed in France?

    Ans : Goethic
  • 50 The mount where Saint Benedict founded his monastery?

    Ans : Monte Cassino
  • 51 Holy Ka aba was built by?

    Ans : Prophet Ebrahim
  • 52 The capture of Constantinople by the Suljek Turks resulted in the decline of?

    Ans : Byzantine Empire
  • 53 The prophet of French Revolution?

    Ans : Rousseau
  • 54 Nationalisation of Suez Canal was done by?

    Ans : Col.Gamal Abdul Nazar of Egypt
  • 55 Japanese Parliament is known as?

    Ans : Diet
  • 56 Battle in which Napolean was defeated in 1815?

    Ans : Battle of Trafalgar
  • 57 Unification of Germany was done by ?

    Ans : Bismark
  • 58 Pakistan President who was hanged to death in 1979?

    Ans : Sulfiker Ali Bhuto
  • 59 English king who was trialed and executed publically in 1649?

    Ans : Charles I
  • 60 English king who signed the Magnacarta in 1215?

    Ans : John

"Use pain as a stepping stone, not a camp ground"

- Alan Cohen
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.