QUESTION CATEGORIES


CURRENT AFFAIRS 2018 (Pages :18)

  • 31 On which day the National Girl Child Day is observed?

    Ans : 24th January
  • 32 India's first garbage festival Kachra Mahotsav 2018 was organised by which state?

    Ans : Chhattisgarh
  • 33 Which film won the Best Film Award at the 63rd Jio Filmfare Awards 2018?

    Ans : Hindi Medium
  • 34 Who won the award for Best Actor In A Leading Role (Female) at the 63rd Jio Filmfare Awards 2018?

    Ans : Vidya Balan for 'Tumhari Sulu'
  • 35 Who won the award for Best Actor In A Leading Role (Male) at the 63rd Jio Filmfare Awards 2018?

    Ans : Irrfan Khan for 'Hindi Medium'
  • 36 Who won the award for Best Director at the 63rd Jio Filmfare Awards 2018?

    Ans : Ashwiny Iyer Tiwari for 'Bareilly Ki Barfi'
  • 37 Who is the new Director of Vikram Sarabhai Space Centre (VSSC)?

    Ans : S Somanath
  • 38 The severely-polluted Bellandur lake which caught fire recently is in which state?

    Ans : Bengaluru
  • 39 Who was appointed as the Director-General of National Security Guard (NSG)?

    Ans : Sudeep Lakhtakia
  • 40 Who won the Sangeet Natak Akademi Award 2016 for Bharatanatyam?

    Ans : Geeta Chandran
  • 41 Who has been appointed as the chairman of the newly-constituted Uttar Pradesh Subordinate Services Selection Commission (UPSSSC)?

    Ans : Chandra Bhushan Paliwal
  • 42 In which state Prime Minister Narendra Modi inaugurated state's first oil refinery?

    Ans : Rajasthan
  • 43 Which country has become the first one to be connected to India's National Knowledge Network?

    Ans : Sri Lanka
  • 44 Who has been appointed as the Governor of Madhya Pradesh?

    Ans : Anandiben Patel
  • 45 Former Union minister Raghunath Jha passed away on 14th January 2018. He was a senior member of which political party?

    Ans : Rashtriya Janata Dal (RJD)
  • 46 Teen Murti, the historical war memorial in India has been renamed as Teen Murti-Hafia. The city Hafia is in which country?

    Ans : Israel
  • 47 155th birth anniversary of which spiritual leader was celebrated in India on 12th January?

    Ans : Swami Vivekananda
  • 48 Which Indian cricketer was named ICC Cricketer of the Year 2017?

    Ans : Virat Kohli
  • 49 In order to provide more choice to citizens authenticating using Aadhaar, the Unique Identification Authority of India (UIDA) has introduced a new authentication method along with fingerprints and iris. What is this method?

    Ans : Face Authentication
  • 50 Which railway station on Central Railway (CR) manned by a staff of 41 women has entered the Limca Book of Records for being first all-women railway station in India?

    Ans : Matunga
  • 51 According to the World Bank what will be India's growth rate in the year 2018?

    Ans : 7.3 per cent
  • 52 Name the creator of iconic Old Monk rum who died recently at the age of 88?

    Ans : Kapil Mohan
  • 53 Name the IPS officer who has taken charge as the new chief of Narcotics Control Bureau (NCB)?

    Ans : Abhay
  • 54 World Champion Saksham Yadav recently passed away in a road accident. In which sporting category he had won the 2017 world championships?

    Ans : Powerlifting
  • 55 What is the name of the third state-of-art Scorpene class submarines launched by the Indian Navy?

    Ans : INS Karanj
  • 56 What is the name of India's new fastest supercomputer?

    Ans : Pratyush
  • 57 What is the name of initiative started by Union Sports Ministry to scout for talent at the grassroot level and provide it substantial long-term scholarship?

    Ans : Khelo India
  • 58 How many digits are there in Virtual ID for Aadhar?

    Ans : 16 (random) digits
  • 59 The 48th World Economic Forum annual meeting was held in which country?

    Ans : Switzerland
  • 60 Which country will host the ministerial meeting of International Energy Forum 2018 from 10th to 12th April 2018?

    Ans : India

"I know for sure that what we dwell on is who we become"

- Oprah Winfrey
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.