QUESTION CATEGORIES


September 2019 (Pages :2)

  • 31 Prime Minister Narendra Modi recently inaugurated South Asia’s first cross-border oil pipeline. The pipeline will connect India with which nation?

    Ans : Nepal
  • 32 Which Committee has been constituted by the Union Government to oversee the bifurcation of Jammu and Kashmir (J&K) into Union Territories?

    Ans : Sanjay Mitra Committee
  • 33 At which place in Jharkhand, Prime Minister Narendra Modi dedicated to nation the second Multi Modal Terminal constructed on the river Ganga and built at a cost of 290 crores under Jal Marg ₹ Vikas Project (JMVP)?

    Ans : Sahibganj
  • 34 In which airport, India’s tallest Air Traffic Control tower was inaugurated to enhance safety and efficiency of air transport management services?

    Ans : Indira Gandhi International Airport (Delhi)
  • 35 Who was appointed as the Principal Secretary to the Prime Minister Narendra Modi?

    Ans : Pramod Kumar Mishra
  • 36 Who has been appointed as the Principal Advisor to Prime Minister Narendra Modi?

    Ans : P K Sinha
  • 37 Which programme was launched by Prime Minister Narendra Modi which aims to control the livestock diseases by 2025 and eradicate these by 2030?

    Ans : National Animal Disease Control Programme
  • 38 Who sworn-in as the Governor of Rajasthan recently?

    Ans : Kalraj Mishra
  • 39 Which newly created Union Territories will have a common high court?

    Ans : Jammu & Kashmir and Ladakh
  • 40 Name the Chief Election Commissioner (CEC) of India who recently assumed the Chairmanship of ‘Association of World Election Bodies’ (AWEB) on September 3, 2019?

    Ans : Sunil Arora
  • 41 Which Ministry won the Swachh Bharat award in Swachhta Action Plan category?

    Ans : Ministry of Railways
  • 42 Name the activist who has become the first Indian to be awarded the Changemaker Award 2019 by the Bill and Melinda Gates Foundation for her work towards abolition of child marriage in Rajasthan?

    Ans : Payal Jangid
  • 43 Name the noted mathematician, educator and founder of Super 30 from Bihar who has been awarded Education Excellence Award 2019 by US based organisation Foundation for Excellence?

    Ans : Anand Kumar
  • 44 Name the Indian bowler who has become the 3rd Indian to claim a hat-trick in test cricket while playing against West Indies?

    Ans : Jasprit Bumrah
  • 45 What was the theme of the 7th annual World Hindu Economic Forum (WHEF) 2019 held in Mumbai?

    Ans : Prosperous Society: Stronger Society
  • 46 Name the Indian classical singer after whom a minor planet (located between Mars and Jupiter) has been named?

    Ans : Pandit Jasraj
  • 47 Name the Indian duo who won the IBSF World Snooker Team title defeating the team from Thailand at Mandalay, Myanmar?

    Ans : Pankaj Advani and Aditya Mehta

"Failure is success if we learn from it"

- Malcolm Forbes
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.