Basic Science (Objective) (Pages :27)

  • 31 A blog comprising video is called ?

    Ans : Vlog
  • 32 A blog comprising photo is called ?

    Ans : Photoblog
  • 33 A blog written by a mobile device like a mobile phone is called ?

    Ans : Moblog
  • 34 DOS (Disc Operating System) was developed by ?

    Ans : Tim Patterson
  • 35 Who invented camera phone?

    Ans : Philipcan
  • 36 Founder of Satyam Technologies is?

    Ans : Ramalingaraju
  • 37 Simputer was discovered by ?

    Ans : Vinay Despandey
  • 38 Name the First known E. Paper in the world ?

    Ans : The-Tbejith (from Belgium)
  • 39 ATM system was first launched in London in the year?

    Ans : 1967
  • 40 “Powered by Intellect driven by values” is the motto of ?

    Ans : Infosys
  • 41 Name the First microprocessor?

    Ans : Intel 4004
  • 42 World Computer literacy day is celebrated on ?

    Ans : 2-Dec
  • 43 Name the first E-governance programme launched in Andhra Pradesh?

    Ans : E-sewa
  • 44 Name the first E-governance programme launched in Karnataka?

    Ans : Mahiti
  • 45 Which is considered to be the first internet search engine allowing people to find specific files?

    Ans : Archie - (Anomymous FTP)
  • 46 Online free encyclopedia - Wiki Pedia was introduced by?

    Ans : Jimmi wales
  • 47 The first book on personal computers “Computer Liberation and Dream Machine”, was written by ?

    Ans : Ted Nelson
  • 48 India's 1st IT company with 100 crore Turn over is ?

    Ans : Infosys
  • 49 The basic architecture of computer was developed by ?

    Ans : John Von Neumann
  • 50 In the history of computer the fifth generation was started in ?

    Ans : 1980
  • 51 Laser Printer was first Introduced by ?

    Ans : IBM
  • 52 GUI stands for ?

    Ans : Grapbical User Interface
  • 53 JPG stands for?

    Ans : Joint Photographic Expert Group
  • 54 MPEG stands for?

    Ans : Motion Picture Expert Group
  • 55 The smallest component of an image that can be transmitted or received in a video display system is known as?

    Ans : Pixel
  • 56 In an electronic spreadsheet, intersection of a column and a row is called?

    Ans : Cell
  • 57 The first world wide web information service in India was launched on ?

    Ans : January 14; 1995.
  • 58 Who is the inventor of World Wide Web?

    Ans : Tim Berners Lee
  • 59 The first page that you normally view at a Web site is its ?

    Ans : Home page
  • 60 The first network that planted the seeds of internet was?

    Ans : ARPANET

"What you resist persists"

- Carl Jung
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.