Renaissance of Kerala (Pages :23)

  • 631 To which agitation Velath Lakshmikkutty, K.K.Karumba and K.C.Kalikkutty is related?

    Ans : Channar Agitation
  • 632 Who authored the publication ‘Treatment of Thiyyas in Travancore” in 1896?

    Ans : Dr.Palpu
  • 633 After the meeting which eminent personality Sree Narayana Guru wrote ‘Municharyapanchakam’(The Path of the Ascetic)?

    Ans : Ramana Maharshi
  • 634 “A smriti which is the people’s charter of spiritual emancipation” who hailed the Temple Entry Proclamation with these words?

    Ans : Mahathma Gandhi
  • 635 In which year first widow remarriage in Namboothiri community was held?

    Ans : 1934 (sep 13)
  • 636 Who was the chairman of the Antiuntouchability Committee formed at a conference held at Ernakulam in 1924?

    Ans : K.Kelappan
  • 637 The MC Road and NH 47 meet at?

    Ans : Kesavadasapuram
  • 638 In which district is Ponmudi hill station?

    Ans : Thiruvananthapuram
  • 639 The temple known as ‘Dakshina Mookambi’?

    Ans : Panchikkad
  • 640 Gandhiji visited Kerala for the last time in?

    Ans : 1937
  • 641 The church where Vasco da Gama was buried at Kochi.?

    Ans : St. Francis Church
  • 642 The first church built by the Europeans in India is.......... at Kochi.?

    Ans : St. Francis Church
  • 643 The place in Thiruvananthapuram district from where Graphite ore is obtained?

    Ans : Vellanad
  • 644 The first rubberised road in Kerala connects Kottayam and......?

    Ans : Kumali
  • 645 The headquarters of Kerala Live Stock Development Corporation?

    Ans : Thiruvananthapuram
  • 646 Charalkkunnu is a hill station in ...... district.?

    Ans : Pathanamthitta
  • 647 Which is known as ‘the green lungs of Kochi’?

    Ans : Mangalavanam
  • 648 Whose memorial is situated at Kotayi in Palakkad district?

    Ans : Chembai Vaidhyanatha Bhagavathar
  • 649 Ttemple is famous for the worship of Snakes?

    Ans : Mannarassala
  • 650 Who wrote ‘Thudikkunna Thalukal’?

    Ans : Changampuzha
  • 651 Who became the first president of Travancore Communist Party?

    Ans : KC George
  • 652 The President’s rule was imposed for the second time in kerala in?

    Ans : 1964
  • 653 The district that is the largest producer of Tapioca?

    Ans : Thiruvananthapuram
  • 654 The headquarters of the Dutch territories in Kerala during the colonial regime was?

    Ans : Kochi
  • 655 Where is Kunjan Memorial in Palghat district?

    Ans : Lakkadi
  • 656 Which river is also known as Ponnanippuzha?

    Ans : Bharatappuzha
  • 657 An ancient Buddhist centre in Alapuzha distirict?

    Ans : Srimulavasam
  • 658 Ceramic Factory in Kerala is situated at?

    Ans : Kundara
  • 659 The place where Parthasarathy Temple is situated?

    Ans : Aranmula
  • 660 Who wrote ‘Adukkalayilninnu Parliamentilekk’?

    Ans : Bharati Udayabhanu

"It is astonishing what an effort it seems to be for many people to put their brains definitely and systematically to work"

- Thomas Alva Edison
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.