QUESTION CATEGORIES


Basic General Knowledge (Pages :442)

  • 61 The world’s first successful human to human heart transplantation in 1967 was performed by ?

    Ans : Christiaan Bernard; South African Cardiac Surgeon
  • 62 Sree Narayana Guru was born on?

    Ans : 20th August 1855 (Vayalvarathu Veedu)
  • 63 Who is the author of “Kumarasambhava”?

    Ans : Kalidas
  • 64 The part of the earth and its atmosphere that is capable of supporting living things is?

    Ans : Biosphere.
  • 65 Who is the author of “Paradise Lost”?

    Ans : John Milton
  • 66 Largest stock exchange in the world is in?

    Ans : Tokyo
  • 67 Who is the creator of the famous character Kuppuvachanm Kodachi?

    Ans : OV.Vijayan
  • 68 In which year Marco Polo, the great Venician traveller, visited Kollam?

    Ans : 1275
  • 69 Nehru Trophy Boat Race was inaugurated by?

    Ans : Jawaharlal Nehru (1952)
  • 70 The Capital of United Arab Emirates?

    Ans : Abu Dhabi
  • 71 Who is the author of “Androcles and the Lion”?

    Ans : George Bernard Shaw
  • 72 Who is the author of “Nilambari”?

    Ans : Sachchidananda Vatsyayan
  • 73 Who is the author of “Chitra”?

    Ans : R.N.Tagore
  • 74 Who is the author of “Of Human Bondage”?

    Ans : W Somerset Maugham
  • 75 The district 'with least population is?

    Ans : Wayanad
  • 76 Who is the author of The Last Mughal ?

    Ans : William Dalrymple
  • 77 Who is the author of Northanger Abbey ?

    Ans : Jane Austen
  • 78 Film and Television Institute of India is located at?

    Ans : Pune (Maharashtra)
  • 79 Who was the first Raja of Travancore to receive the title 'Maharaja' from the British crown?

    Ans : Ayilyam Thirunal
  • 80 Who is the author of “Lord Of the Flies”?

    Ans : Sir William Golding
  • 81 …...is writing about real life?

    Ans : Non fiction
  • 82 Who is the inventor of Electricity; Current?

    Ans : Volta
  • 83 Who is the author of “Cherry Orchard”?

    Ans : Anton Chekov
  • 84 49th Parallel separates?

    Ans : U.S.A. and Canada
  • 85 Who is the author of “ Gurusagaram”?

    Ans : O.V Vijayan
  • 86 The currency; the exchange value of which keeps on fluctuating with respect to other currencies is called soft currency is called?

    Ans : Soft Currency
  • 87 Who is the inventor of Chloroform?

    Ans : James Young Simpson
  • 88 The Currency of Malta?

    Ans : Lira Maltija
  • 89 Who is the author of “Promises to Keep”?

    Ans : Chester Bowles
  • 90 Donchester (England) is associated with which Sport?

    Ans : St.Ledger Horse Race

"It’s no use saying, ‘We are doing our best’. You have got to succeed in doing what is necessary"

- Winston Churchill
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.