QUESTION CATEGORIES


World (Pages :89)

  • 61 Treaty which ended the Ruso-Japanese battle of 1905?

    Ans : Treaty of Portsmouth
  • 62 Co-operative movement was started in England in 1821by?

    Ans : Robert Oven
  • 63 Small Island where Columbus landed in 1492?

    Ans : Wattlings Island
  • 64 Amerigo Vespucci who identified America belonged to?

    Ans : Italy
  • 65 The petition submitted American colonists before king George III of England in 1774?

    Ans : Olive Branch Petition
  • 66 The Queen who was known as Madam Deficit?

    Ans : Mary Antoinet (France)
  • 67 Oath of Tennis Court is related to?

    Ans : French Revolution
  • 68 Water Loo where Napoleon was defeated is situated in?

    Ans : near Bressels in Belgium
  • 69 Napoleon died in the year??

    Ans : 1821
  • 70 Who is considered as the father of Scientific Socialism?

    Ans : Karl Marx
  • 71 Work which is considered as the birth cry of modern socialism?

    Ans : Communist Manfesto
  • 72 Open Door Policy was introduced by?

    Ans : USA
  • 73 The rebellion led by the peasants of Keniya against the British?

    Ans : Mau-Mau Rebellion
  • 74 Russian parliament was known as ?

    Ans : Duma
  • 75 Spy organisation formed by Germany during the second world war?

    Ans : Fifth Columists
  • 76 The police of USA which helped Britain and France during the Second World War ?

    Ans : Cash and Carry Policy
  • 77 Party which became prominent in Britain after the Second World War?

    Ans : Labour Party
  • 78 Trojan horse tactics was the policy adopted during the Second World War by?

    Ans : Germany
  • 79 Leader of Indonesian Nationalism ?

    Ans : Dr. Sukarno
  • 80 Vietnam’s freedom struggle was led by?

    Ans : Ho Chimin
  • 81 Who banned 'Shake Hand' in Italy in 1930?

    Ans : Benitto Mussolini
  • 82 Saudi Arabian king who gave the name to the country in 1925?

    Ans : Abdul Aziz Sand
  • 83 Persia came to be known as Iran from?

    Ans : 9th March 1935
  • 84 Symbol accepted by Hitler for German national flag?

    Ans : Swastika
  • 85 Lover of Hitler?

    Ans : Iva Brown
  • 86 Country ousted from League of Nations in 1939 ?

    Ans : U.S.S.R
  • 87 Hitler and his wife Iva Brown committed suicide in?

    Ans : 30-Apr-45
  • 88 Mussolini and his wife Claretta were killed by the Italian Guerillas in?

    Ans : 28-Apr-45
  • 89 Which city is called by its natives as 'The Big Apple'?

    Ans : NewYork
  • 90 Who questioned the Sale of Indulgence?

    Ans : Martin Luther

"Nothing is worth more than this day"

- Johann Wolfgang von Goethe
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.