QUESTION CATEGORIES


CURRENT AFFAIRS 2018 (Pages :18)

  • 61 The New Zealand cricketer who has become the first in the world to score 3 centuries in international T20 matches?

    Ans : Colin Munro
  • 62 The World Leprosy Day was observed on?

    Ans : 28th January
  • 63 Who won the Men's Singles title at the Australian Open 2018?

    Ans : Roger Federer
  • 64 Who won the Women's Singles title at the Australian Open 2018?

    Ans : Caroline Wozniacki
  • 65 Which country won the 5th edition of Blind Cricket World Cup 2018 by defeating Pakistan in the final by two wickets at Sharjah in UAE?

    Ans : India
  • 66 Which country will host the 6th edition of ICC Women's World Twenty20 2018 from 9th to 24th November 2018?

    Ans : West Indies
  • 67 Who was named as the captain of both ICC Test and ODI teams of the year 2017?

    Ans : Virat Kohli
  • 68 To combat air pollution which country has build world's biggest air purifier - a 328 feet high tower?

    Ans : China
  • 69 Who won the ICC Test Cricketer of the Year award?

    Ans : Steve Smith
  • 70 Which country has granted citizenship to Wikileaks founder Julian Assange?

    Ans : Equador
  • 71 Name the Singapore-based Indian-origin businessman who has been appointed as the Chairman of the Geneva-based World Business Council for Sustainable Development (WBCSD)?

    Ans : Sunny Verghese
  • 72 On which date the World Hindi Day (WHD) is observed every year to mark the first anniversary of World Hindi Conference (WHC) which was held in 1975?

    Ans : 10th January
  • 73 Which country has become the first country in the world to make equal pay for men and women?

    Ans : Iceland
  • 74 On which date Assam government will observe 'Rhino Day' to generate public awareness on protection of the one-horned Rhino?

    Ans : 43365
  • 75 Name the former Cabinet secretary of India who passed away recently?

    Ans : TSR Subramanian
  • 76 Which state announced a health-cum-life insurance scheme worth Rs 5 lakh for the farmers in the state?

    Ans : Telangana
  • 77 Name the largest brackish water lagoon in Asia (India) which has emerged as the single largest habitat of endangered Irrawaddy dolphins in the world?

    Ans : Chilika lake
  • 78 Against which organisation the Reserve Bank of India (RBI) has launched Ombudsman Scheme for redressal of complaints against them?

    Ans : Non-Banking Financial Companies (NBFCs)
  • 79 Name the brand ambassador of Swachch Bharat Abhiyaan who passed away recently at Raipur, Chhattisgarh?

    Ans : Kunwar Bai
  • 80 In which city the International Conference on Sustainable Biofuels (ICSB-2018) was organized?

    Ans : New Delhi
  • 81 Name the legendary Bollywood actress who died in Dubai recently?

    Ans : Sri Devi
  • 82 Reserve Bank of India directed all the commercial banks in the country to link Core Banking Solution (CBS) with which banking system by April 30, 2018?

    Ans : SWIFT (Society for World Interbank Financial Telecommunication System platform)
  • 83 The annual joint military exercise Garuda Shakti-2018 started between India and which country?

    Ans : Indonesia
  • 84 Who created history by becoming the first Indian gymnast to win an individual medal at the 2018 Gymnastics World Cup?

    Ans : Aruna Budda Reddy
  • 85 Who became the first Indian woman to fly fighter aircraft after successfully clearing her first solo sortie on a MiG-21 'Bison' fighter jet?

    Ans : Avani Chaturvedi
  • 86 What is the rank of India among 180 nations on the global Corruption Perception Index 2017?

    Ans : 81
  • 87 What was India's neonatal mortality rate in the UNICEF report on newborns?

    Ans : 25.4
  • 88 The World Congress on Information Technology was inaugurated in which city?

    Ans : Hyderabad
  • 89 For which state the Union Cabinet approved the Silkyara Bend-Barkot Tunnel as part of 'Chardham Mahamarg Pariyojana'?

    Ans : Himachal Pradesh
  • 90 Name the district in Bihar which has set a record by constructing more than 10,000 toilets in only 100 hours?

    Ans : Gopalganj

"Life’s most urgent question is: what are you doing for others?"

- Martin Luther King, Jr.
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.