January 2018 (Pages :3)

  • 61 Who is the new Director of Vikram Sarabhai Space Centre (VSSC)?

    Ans : S Somanath
  • 62 Who took charge as the Election Commissioner of India succeeding Om Prakash Rawat who was elevated as the Chief Election Commissioner of India?

    Ans : Ashok Lavasa
  • 63 Who was appointed as the Director General of Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry (FICCI)?

    Ans : Dilip Chenoy
  • 64 Who was appointed as the Director-General of National Security Guard (NSG)?

    Ans : Sudeep Lakhtakia
  • 65 Who was named as the captain of both ICC Test and ODI teams of the year 2017?

    Ans : Virat Kohli
  • Explanation: He also won the ICC Men's ODI Cricketer of the Year award.
  • 66 Who won the award for Best Actor In A Leading Role (Female) at the 63rd Jio Filmfare Awards 2018?

    Ans : Vidya Balan for 'Tumhari Sulu'
  • 67 Who won the award for Best Actor In A Leading Role (Male) at the 63rd Jio Filmfare Awards 2018?

    Ans : Irrfan Khan for 'Hindi Medium'
  • 68 Who won the award for Best Director at the 63rd Jio Filmfare Awards 2018?

    Ans : Ashwiny Iyer Tiwari for 'Bareilly Ki Barfi'
  • 69 Who won the ICC Test Cricketer of the Year award?

    Ans : Steve Smith
  • Explanation: The reservation, termed parallel reservation, will be provided under the general category, which means the government won’t need to increase its caste reservation quota that has already reached 52%. Parallel reservation means, of the total jobs available under the general category, 1% will be reserved only for orphans.
  • 70 Who won the Men's Singles title at the Australian Open 2018?

    Ans : Roger Federer
  • 71 Who won the Sangeet Natak Akademi Award 2016 for Bharatanatyam?

    Ans : Geeta Chandran
  • 72 Who won the Women's Singles title at the Australian Open 2018?

    Ans : Caroline Wozniacki
  • 73 World Champion Saksham Yadav recently passed away in a road accident. In which sporting category he had won the 2017 world championships?

    Ans : Powerlifting

"It is never too late to be what you might have been"

- George Eliot
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.