QUESTION CATEGORIES


May 2019 (Pages :3)

  • 61 On which day the World Telecommunication and Information Society Day is observed every year?

    Ans : 17th May
  • 62 Which country has become the first in Asia to legalise same-sex marriage?

    Ans : Taiwan
  • 63 Which country’s President has declared a national emergency to protect its computer networks from espionage?

    Ans : United States of America (USA)
  • 64 Which country will host the 2023 Asian Football Cup?

    Ans : China
  • 65 Which country recently blocked all editions of Wikipedia?

    Ans : China
  • 66 Who sworn in as the prime minister of Australia recently?

    Ans : Scott Morrison
  • 67 Which treaty was amended recently by around 180 countries to include Plastic Waste?

    Ans : Basel Convention
  • 68 Which country has reached an agreement with the International Monetary Fund (IMF) on a bailout package under which the cash-strapped country will receive $ 6 billion over three years?

    Ans : Pakistan
  • 69 During which period the Global Road Safety Week was celebrated across the world?

    Ans : May 6 to May 12
  • 70 What was the theme of United Nations Global Road Safety Week which was observed from May 6 to May 12?

    Ans : Leadership for Road Safety
  • 71 Which sportsperson was awarded with the highest US civilian honour?

    Ans : Tiger Woods
  • 72 On which day the World Press Freedom Day 2019 was observed across the world?

    Ans : May-03
  • 73 Name the Nepalese Sherpa climber who has scaled Mount Everest for a 23rd time, breaking his own record for the most successful ascents of the world's highest peak?

    Ans : Kami Rita
  • 74 Which US-based software company has unveiled the World's 1st Election Software named ElectionGuard that lets the voter track his vote till the end?

    Ans : Microsoft
  • 75 Name the Sri Lankan cricketer who has become the first non-British person to be appointed the President of Marylebone Cricket Club (MCC) for a period of one year from 1st Oct 2019?

    Ans : Kumar Sangakkara
  • 76 Who is the author of the book - Game Changer?

    Ans : Shahid Afridi
  • 77 What was the theme of the International Labour Day observed on May 1?

    Ans : Sustainable Pension for All: The Role of Social Partners
  • 78 Which country has become the first in the world to declare an environment and climate emergency in its Parliament?

    Ans : United Kingdom

"Love wholeheartedly, be surprised, give thanks and praise then you will discover the fullness of your life"

- David Steindl Rast
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.