Basic Facts about Kerala (Pages :86)

  • 61 In which month Maramon Convention is conducted on the banks of Pamba?

    Ans : February
  • 62 Thonnakkal in Thiruvananthapuram district is famous for the memorial of?

    Ans : Kumaranasan
  • 63 Sahodaran Ayyappan memorial is at?

    Ans : Idappally
  • 64 Where is Kunjan Memorial in Palghat district?

    Ans : Lakkadi
  • 65 Whose memorial is situated at Kotayi in Palakkad district?

    Ans : Chembai Vaidhyanatha Bhagavathar
  • 66 What is known as ‘Dakshina Nalanda’?

    Ans : Kanthallur Sala
  • 67 The area known as the ‘granary of Travancore’, which is now in Kanyakumari district?

    Ans : Nanjinad
  • 68 Birth place of Saktibhadra, the author of ‘Ascharyachoodamani’?

    Ans : Kodumo
  • 69 The birth place of Chattampi Swamikal?

    Ans : Kannammoola
  • 70 Padayani is the folk arts form of the district of?

    Ans : Pathanamthitta
  • 71 The only railway station in Pathanamthitta district?

    Ans : Thiruvalla
  • 72 The boat race which held on the second Saturday of August every year?

    Ans : Nehru Trophy
  • 73 Thycal, where remains of of an ancient ship obtained is in the district of?

    Ans : Alappuzha
  • 74 The area in Kerala that receives least rain fall?

    Ans : Chinnar
  • 75 The island formed after the dredging activities of the Cochin port?

    Ans : Wellington
  • 76 The place related to Athachamayam?

    Ans : Thrikkakkara
  • 77 In which district Nedumbassery air port is situated?

    Ans : Ernakulam
  • 78 In which district is Brahmapuram diesel project?

    Ans : Ernakulam
  • 79 The headquarters of the Dutch territories in Kerala during the colonial regime was?

    Ans : Kochi
  • 80 In which district is Kodanad elephant training centre?

    Ans : Ernakulam
  • 81 The only major port in Kerala?

    Ans : Kochi
  • 82 The port in Kerala which was developed by Robert Bristo into a major port?

    Ans : Kochi
  • 83 In which district is Bhutathankettu?

    Ans : Ernakulam
  • 84 In which district is Mangalavanam sanctuary situated?

    Ans : Ernakulam
  • 85 Nehru Trophy Boat race is in?

    Ans : Punnamada
  • 86 The church where Vasco da Gama was buried at Kochi. ?

    Ans : St. Francis Church
  • 87 The place in Kerala where St.Thomas landed in AD52?

    Ans : Malyankara
  • 88 The International Stadium at Kaloor in Ernakulam district is named after?

    Ans : Jawaharlal Nehru
  • 89 Aluva in Ernakulam is famous for ....... celebration.?

    Ans : Sivarathri
  • 90 The place known as the ‘Gateway to high range’?

    Ans : Kothamangalam

"A pessimist is one who makes difficulties of opportunities. An optimist makes opportunities of so called difficulties"

- Norman Vincent Peale
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.