QUESTION CATEGORIES


General Science (Pages :35)

  • 991 Who is the inventor of Tank (Military)?

    Ans : Swinton
  • 992 Who is the inventor of Telegraph?

    Ans : William Cook
  • 993 Who is the inventor of Telegraph Code?

    Ans : Samuel Morse
  • 994 Who is the inventor of Telephone?

    Ans : Graham Bell
  • 995 Who is the inventor of Telescope?

    Ans : Galileo
  • 996 Who is the inventor of Telescope (Reflecting)?

    Ans : Newton
  • 997 Who is the inventor of Television?

    Ans : J.L.Baird
  • 998 Who is the inventor of Thermometer?

    Ans : Fahrenheit
  • 999 Who is the inventor of Torpedo?

    Ans : Rabert Whitehead
  • 1000 Who is the inventor of Transformer?

    Ans : William Stanley
  • 1001 Who is the inventor of Transistor?

    Ans : W.Shockley & Bardeen
  • 1002 Who is the inventor of Tuberculosis bacilli?

    Ans : Robert Koch
  • 1003 Who is the inventor of Tungsten?

    Ans : Coolidge
  • 1004 Who is the inventor of Turbine Engine?

    Ans : Charles Parsons
  • 1005 Who is the inventor of Typewriter?

    Ans : Sholes
  • 1006 Who is the inventor of Tyre (Cycle)?

    Ans : Dunlop
  • 1007 Who is the inventor of Tyre (Pneumatic)?

    Ans : Dunlop
  • 1008 Who is the inventor of Umbrella?

    Ans : Samuel Fox
  • 1009 Who is the inventor of Uranium?

    Ans : Henry Becquerel
  • 1010 Who is the inventor of Uranus (planet)?

    Ans : William Herchel
  • 1011 Who is the inventor of Vacuum Flask?

    Ans : James Dewar
  • 1012 Who is the inventor of Vaccination (Small Pox)?

    Ans : Edward Jenner
  • 1013 Who is the inventor of Vitamin D?

    Ans : F.C. Hopkins
  • 1014 Who is the inventor of Vitamins?

    Ans : Funk
  • 1015 Who is the inventor of Vulcanisation?

    Ans : Goodyear
  • 1016 Who is the inventor of Washing Machine?

    Ans : Hurley Machine Co.
  • 1017 Who is the inventor of Washing Soda?

    Ans : Lablanc
  • 1018 Who is the inventor of Watch (winding)?

    Ans : Greguet
  • 1019 Who is the inventor of Weaving Machine?

    Ans : Kay
  • 1020 Who is the inventor of Welding (Electric)?

    Ans : Thomson

"When one door closes another door opens; but we so often look so long and so regretfully upon the closed door, that we do not see the ones which open for us"

- Alexander Graham Bell
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.