QUESTION CATEGORIES


Kerala (Pages :39)

  • 1111 Who is the author of “ Jnanappana”?

    Ans : Poonthanam
  • 1112 Who is the author of “Ponni “?

    Ans : Malayattoor Ramakrishnan
  • 1113 Who is the author of “ Tharavadu and Oru Muri Tenga “?

    Ans : P. Kesava Dev
  • 1114 Who is the author of “ Umakeralam”?

    Ans : Uloor S Parameshwara Iyer
  • 1115 Who is the author of “ Viswavikya thamaya Mooku”?

    Ans : Vaikom Muhammed Basheer
  • 1116 Who is the author of “ Ganapati”?

    Ans : Vallathol Narayana Menon
  • 1117 Who founded Kerala Kalaandalam at Cheruthurithi in 1930”?

    Ans : Vallathol Narayana Menon
  • 1118 Who is the author of “Radhayethedi”?

    Ans : Sugathakumari
  • 1119 Who is the author of “ Rathrikal”?

    Ans : Dr.Ayyappa Panicker
  • 1120 Who is the author of “ Vazhakula”?

    Ans : Changampuzha Krishna Pilla
  • 1121 Who is the author of “ Dwandhayudham “?

    Ans : Malayattoor Ramakrishnan
  • 1122 Who is the author of “ Aksharam”?

    Ans : O.N.V Kurup
  • 1123 Who is the author of “ Bhakthi Deepika and Chithramala”?

    Ans : Uloor S Parameshwara Iyer
  • 1124 Who is the author of “ Simhabhoomi “?

    Ans : S K Pottekadu
  • 1125 Who is the author of “ Moodu- padathiI”?

    Ans : Lalitham bika Antharjenam
  • 1126 Who is the author of “ Sthrihridayam”?

    Ans : Balamani Amma
  • 1127 Who is known as Kerala Kalidasan”?

    Ans : Kerala Varma Valiyakoi Thampuran
  • 1128 Who is the author of “KilivathiIiloode”?

    Ans : Lalitham bika Antharjenam
  • 1129 Who is the author of “ Baliyakala Sakikal”?

    Ans : Vaikom Muhammed Basheer
  • 1130 Who is the author of “ Gotrayanam”?

    Ans : Dr.Ayyappa Panicker.
  • 1131 Which writer received Jnanapith Award in 1984”?

    Ans : Thakazhi Siva Sankara Pillai
  • 1132 Who is the author of “ Marapavagal”?

    Ans : Karoor Neelakanda Pillai
  • 1133 Who is the author of “ Ghazal”?

    Ans : Balachandran Chullikkadu
  • 1134 Who is the author of “ PavamManavahridayam “?

    Ans : Sugathakumari
  • 1135 Who is the author of “ Indulekha “?

    Ans : Oyarathu Chandu Menon
  • 1136 Who is the author of “ Verukal”?

    Ans : Malayattoor Ramakrishnan
  • 1137 Who is the author of “ Anakaran”?

    Ans : Karoor Neelakanda Pillai
  • 1138 Who is the author of “ Aana pooda”?

    Ans : Vaikom Muhammed Basheer
  • 1139 Who is the author of “ Viswadarshanam”?

    Ans : G. Sankara Kurup
  • 1140 Who is the author of “ Erupathinalu Vrutham”?

    Ans : Ezhuthachan

"When you reach the end of your rope, tie a knot in it and hang on"

- Thomas Jefferson
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.