QUESTION CATEGORIES


Basic General Knowledge (Pages :442)

  • 91 Who is the author of “Agnikinavukal”?

    Ans : Punathil KunjabdulJah
  • 92 Who is the inventor of Telephone?

    Ans : Graham Bell
  • 93 Who were the first European to reach Africa ?

    Ans : The Portuguese
  • 94 Who is called the father of Pakistan?

    Ans : Muhammed Ali Jinna
  • 95 Who is the author of International Working Glass Movement ?

    Ans : Sukomal Sen
  • 96 The district with most number of post offices in Kerala is?

    Ans : Thrissur
  • 97 American Cup is associated with?

    Ans : Yatch Racing
  • 98 Who is the author of The Audacity of Hope ?

    Ans : Barack Obama
  • 99 Who is the author of Anandrnath?

    Ans : Bankim Chandra Chatterjee
  • 100 Kummattikali is a mask dance popular in?

    Ans : South Malabar
  • 101 Who is the author of “Tropic of Cancer”?

    Ans : Henry Miller
  • 102 'Boothathankettu' is in?

    Ans : Ernakulam district
  • 103 Central Institute of Fisheries Technology is located at?

    Ans : Ernakulam (Kerala).
  • 104 The film that has been screened at more international film festivals than any other Who was the director of the malayalam film – Mathilukal?

    (A) (Adoor Gopalakrishnan
    (B) 1989)

    Ans :()

  • 105 Who is the author of “Nuclear Weapons”?

    Ans : B.S.Gupta
  • 106 "Antonio; Ariel; Bassanio;"

    Ans : Shakespeare
  • 107 Who is the author of “Way of All Flesh”?

    Ans : Samuel Butler
  • 108 Who is the author of “Patriot”?

    Ans : Pearl S Buck
  • 109 The famous "hundred years war" between the Cholas and Cheras began during the reign of ?

    Ans : Bhaskara Ravi Varmnan I.
  • 110 in Afghanistan and to kill?

    Ans : Osama Bin Laden
  • 111 Arboriculture is?

    Ans : Cultivation of tree and vegetables.
  • 112 Who was the first Raja of Travancore to receive the title 'Maharaja' from the British crown?

    Ans : Ayilyam Thirunal
  • 113 First Place where atom bomb was dropped?

    Ans : Hiroshima
  • 114 Ramnivas Ruia Challenge Gold Trophy is associated with?

    Ans : Bridge
  • 115 Eden Gardens (Kolkata) is associated with which Sport?

    Ans : Cricket
  • 116 The major God of The Sumerians was ?

    Ans : The Sky God' Anu'
  • 117 The Currency of Salvador?

    Ans : Colon
  • 118 The number of chromosomes in a human cell is ?

    Ans : 46
  • 119 Who is the author of “Metamorphoses”?

    Ans : Ovid
  • 120 First Chief Justice of a High Court?

    Ans : Justice H.L.Kania (Men); Ms. Leila Seth (Women)

"Everything you want is out there waiting for you to ask. Everything you want also wants you. But you have to take action to get it"

- Jules Renard
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.