QUESTION CATEGORIES


World (Pages :89)

  • 91 Founder of Salvation Army?

    Ans : William Booth
  • 92 Who killed Abraham Lincoln in 1865?

    Ans : Wilks Booth
  • 93 Princess Diana was killed in a car accident in?

    Ans : Paris on 31 August 1997
  • 94 Communist leader who proclaimed war with Cuban ruler Batista in 1958?

    Ans : Fidel Castro
  • 95 The Great fire of London was in the year?

    Ans : 1666
  • 96 Chinese President who adopted Christianity in 1980?

    Ans : Chiang Kaishek
  • 97 Mussolini was captured and killed at?

    Ans : Como
  • 98 Founder of Comintang Party?

    Ans : Dr.Sunyat Sen
  • 99 Paleololithic Period is also known as ?

    Ans : Old Stone Age
  • 100 Mesolithic Period is also known as ?

    Ans : Late Stone Age
  • 101 Neolithic period is also known as ?

    Ans : New stone Age
  • 102 Chalcolithic Period is also known as ?

    Ans : Metal Age
  • 103 Who is the anthropologist best known for her discovery of Zinjathropus Man?

    Ans : Mary Leakey
  • 104 Zinjanthropus; considered to be the earliest in the human species were found in the?

    Ans : Great Rift Valley of Central Africa
  • 105 Most famous Paleolithic man was the Neandarthal Man was discovered from ?

    Ans : Germany
  • 106 Cromagnan (France) and Grimaldi (ltali) men belonged to which period?

    Ans : Middle Stone Age
  • 107 Neolithic Age also known as ?

    Ans : New Stone Age
  • 108 Dog was the first animal domesticated by man. During which age domesticating of animals began ?

    Ans : Neolithic Age
  • 109 During which age 'Potters Wheel' was invented?

    Ans : Neolithic Age
  • 110 Paleolithic Age is also known as ?

    Ans : the 'Age of Hunters'
  • 111 The Neolithic Age is also known as?

    Ans : 'Age of Farmers'.
  • 112 Most polished weapon of the Neolithic Age was ?

    Ans : The Stone axe
  • 113 During which period of evolution man discovered the use of jute and began to use cloth made of jute?

    Ans : Neolithic period
  • 114 During which period of evolution man started the settled life?

    Ans : Neolithic period
  • 115 During which period of evolution The Barter system of exchange came into practice ?

    Ans : Neolithic period
  • 116 During which period of evolution man Family life began ?

    Ans : Neolithic Age
  • 117 During which period of evolution man the concept of 'State' originated ?

    Ans : Neolithic period
  • 118 Chalcolithic Age is known as ?

    Ans : The Metal Age
  • 119 First metal used by man was ?

    Ans : Copper
  • 120 The period when man began to use Bronze tools and weapons is known as?

    Ans : Bronze Age

"Ships are safe within the harbor, but is that what ships are for?"

- Norman Vincent Peale
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.