QUESTION CATEGORIES


CURRENT AFFAIRS 2018 (Pages :18)

  • 91 Which city hosted the 2018 Sanskriti Mahotsav 'Swachhagrah – Bapu ko Kaaryaanjali'?

    Ans : Varanasi
  • 92 Which state launched the Fiber Grid (T-Fiber) program to offer affordable and high-speed broadband service across the state?

    Ans : Telangana
  • 93 For which sector the Union Cabinet opened the commercial coal mining after the Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)'s approval of methodology for auction of coal mines/blocks for sale of the commodity?

    Ans : Private Sector
  • 94 Which online payment service provider has partnered with Indian Oil Corporation Limited (IOCL) for deployment of PoS terminals?

    Ans : PhonePe
  • 95 The second defence industrial corridor to be built at an estimated cost of Rs 20,000 crore would be coming up in which Indian state?

    Ans : Uttar Pradesh
  • 96 Which Indian public sector bank has detected India’s biggest bank fraud worth over 11,500 crore?

    Ans : Punjab National Bank (PNB)
  • 97 Name the renowned Kannada writer and Jnanpith award winner who has been elected as the new president of Sahitya Akademi?

    Ans : Chandrashekhara Kambar
  • 98 According to ADR report on current Chief Ministers of India, which CM is the wealthiest with the highest number of declared assets against his name?

    Ans : Chandrababu Naidu
  • 99 According to ADR report on current Chief Ministers of India, which CM is the poorest among all the current CMs?

    Ans : Manik Sarkar
  • 100 Which state government has banned the sale of loose cigarettes in the state?

    Ans : Bihar
  • 101 Who was conferred with the 2017 Sahitya Akademi Award for Hindi literary work Vishw Mithak Sarit Sagar?

    Ans : Ramesh Kuntal Megh
  • 102 Chandrasekhar Rath, the renowned Odia litterateur who passed away recently, belonged to which state?

    Ans : Odisha
  • 103 Who became the first Asian as well as the first Indian to swim across the Ocean Seven?

    Ans : Rohan More
  • 104 Which Indian cricketer became the first Indian to score a century in his 100th ODI?

    Ans : Shikhar Dhawan
  • 105 What is the current Repo Rate, according to 6th Bi-monthly Monetary Policy Statement of Reserve Bank of India for FY 2017-18?

    Ans : 6 per cent
  • 106 National Productivity Day was observed on which day?

    Ans : 12th February
  • 107 Name the female (Indian) cricketer who became the first woman in the world to take 200 ODI Wickets?

    Ans : Jhulan Goswami
  • 108 The Assam Government signed MoU with which cab operator for a pilot project of app-based river taxi services in Guwahati?

    Ans : Ola
  • 109 NCERT recently tied-up with which company to teach a course on 'Digital Citizenship and Safety' to students?

    Ans : Google
  • 110 Which state became the first to have Transgender Welfare Board?

    Ans : Maharashtra
  • 111 Which online security campaign was launched by Google India recently?

    Ans : #SecurityCheckKiya
  • 112 Which Asian country recently proposed removal of 2-term limit for President?

    Ans : China
  • 113 Which country was elected as vice-chair of the global money laundering watchdog, the Financial Action Task Force (FATF)?

    Ans : China
  • 114 Which country will host the 2018 SAARC Business Leaders Conclave?

    Ans : Nepal
  • 115 Name the twenty-time Grand Slam winner who became the oldest world number one after he defeating his Dutch opponent Robin Haase in Rotterdam at the ABN Amro World Tennis Tournament on February 16, 2018?

    Ans : Roger Federer
  • 116 Which country has for the first time allowed women to join the military?

    Ans : Saudi Arabia
  • 117 Which country recently announced to impose 'carbon tax’ from 2019 to cut its greenhouse gas emissions?

    Ans : Singapore
  • 118 Which nation topped the global Corruption Perception Index 2017?

    Ans : New Zealand
  • 119 Which gulf nation is going to host its first-ever Arab Fashion week?

    Ans : Saudi Arabia
  • 120 What was the theme of the World Day of Social Justice 2018?

    Ans : Workers on the Move: the Quest for Social Justice

"What you get by achieving your goals is not as important as what you become by achieving your goals"

- Goethe
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.