Basic Facts about Kerala (Pages :86)

  • 91 Which is known as ‘the green lungs of Kochi’?

    Ans : Mangalavanam
  • 92 In which district is Mooriyad lake?

    Ans : Thrissur
  • 93 In which district Peechi dam is situated?

    Ans : Thrissur
  • 94 The place where an observatory was established in ancient Kerala?

    Ans : Mahodayapuram
  • 95 The corporation in Kerala without coastline?

    Ans : Thrissur
  • 96 Which temple is known as ‘Dakshina Dwaraka’?

    Ans : Guruvayur
  • 97 Silent Valley is in the district of?

    Ans : Palakkad
  • 98 In which district is J.P. Smritivana is situated?

    Ans : Palakkad
  • 99 Jainimedu, where Kumaranasan wrote ‘Veenapoovu’ is in the district of?

    Ans : Palakkad
  • 100 The area where black soil is found in Kerala?

    Ans : Chittur
  • 101 Ezhuthachan passed away at?

    Ans : Chittur
  • 102 The district abundant in cotton soil?

    Ans : Palakkad
  • 103 Karippur, where the Kozhikode air port is situated is in the district of?

    Ans : Malappuram
  • 104 Venue of Mamankom was?

    Ans : Thirunavaya
  • 105 The headquarters of naval force of Zamorin at the time of the arrival of Vasco da Gama was?

    Ans : Ponnani
  • 106 Where is Thekkinkad ground, which is the venue of the famous Pooram festival?

    Ans : Thrissur
  • 107 The capital of Kulasekharas was?

    Ans : Mahodayapuram
  • 108 In which district is Chimminy Sanctuary?

    Ans : Thrissur
  • 109 In which district is Punnayurkkulam?

    Ans : Thrissur
  • 110 The Triprayar temple in Thrissur district is dedicated to?

    Ans : Srirama
  • 111 The seat of Azhvanchery Tambrakkal is ...... near Thirunavaya?

    Ans : Athavanad
  • 112 In which district is Kadampuzha temple?

    Ans : Malappuram
  • 113 Thusharagiri is a tourish centre in the district of?

    Ans : Kozhikode
  • 114 NH 212 connects Moolahalla and?

    Ans : Kozhikode
  • 115 Muthanga wild life sanctuary is in the district of?

    Ans : Wayanad
  • 116 The district in Kerala shares border with Tamil Nadu and Karnataka?

    Ans : Wayanad
  • 117 The taluk in Kerala shares border with Tamil Nadu and Karnataka?

    Ans : Sulthan Bathery
  • 118 Sweet Meet Street (SM Street) or Mitayitheruvu which is plot of “Oru Theruvinte Katha’ by SK Pottakkad is in the district of?

    Ans : Kozhikode
  • 119 The second city Corporation in in Kerala?

    Ans : Kozhikode
  • 120 Mananchira Ground is at?

    Ans : Kozhikode

"True religion is the life we lead, not the creed we profess"

- Louis Nizer
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.