QUESTION CATEGORIES


Objective General Knowledge (Pages :518)

  • 91 Which Indian epic was filmed by British Director Peter Brook?

    Ans : Mahabharat
  • 92 Of which purpose was Nationalisation of banks done?

    Ans : Consolidating the economy
  • 93 Which National Highways of India is the longest?

    Ans : NH 7
  • 94 During which Gupta king’s reign did the chinese traveller Fahien visit India?

    Ans : Chandragupta II
  • 95 Which antimicrobial drug is suitable for treatment of both tuberculosis and leprosy?

    Ans : Rifampicin
  • 96 For which snake is the diet mainly composed of their snakes?

    Ans : Kinqcobra
  • 97 The United Nations declared 2010 as which International Year?

    Ans : Seafarer
  • 98 The mass-energy relation is the outcome of which theory?

    Ans : Special theory of relativity
  • 99 Who deserves the credit for contruction of Lal Quila?

    Ans : Shahjahan
  • 100 Which rulers held a religious assembly at Prayag every five years?

    Ans : Harshavardhana
  • 101 By whom was the Indian Independence League set up?

    Ans : Ras Behari Bose
  • 102 Regatta is associated with which sports event?

    Ans : Rowing
  • 103 Kamlesh Mehta has distinguished hems elf in which game/sport?

    Ans : Table Tennis
  • 104 Which colour of heat radiation represents the highest temperature?

    Ans : White
  • 105 Who founded the French School of Regional Geography?

    Ans : Paul Vidal de in Blache
  • 106 Mirage is observed in a desert due to the phenomenon of which reflection?

    Ans : Total reflection
  • 107 In which year was the first no confidence motion moved in the Lok Sabha after independence?

    Ans : 1963
  • 108 Thanatology is the study of what?

    Ans : Death
  • 109 The first neutron reactor of India; ‘Kamini’; is situated at which place?

    Ans : Kalpakkam
  • 110 Which crop enrich the soil with nitrogen?

    Ans : Pea
  • 111 Which Sultan founded a town where now stands Agra?

    Ans : Sikandar Lodi
  • 112 Soil can best be conserved on the hills by which of the cultivating methods?

    Ans : Contour ploughing
  • 113 Where does rainfall from the south-west monsoon reach?

    Ans : Delta region of Mahanadi
  • 114 In which organ of the human body are the lymphocyte cells formed?

    Ans : Spleen
  • 115 Who was the first PM of England?

    Ans : Gladstone
  • 116 Where are the islands of Seychelles located?

    Ans : Indian Ocean
  • 117 In India; in which was the service tax first introduced?

    Ans : 1994
  • 118 What is the title of A.P.J. Abdul Kalam’s autobiography?

    Ans : Wings of Fire
  • 119 During which Plan did prices show a decline?

    Ans : First
  • 120 The tendency of liquid drop to contract and why does it occupy minimum area?

    Ans : Due to Surface tension

"Great thoughts speak only to the thoughtful mind, but great actions speak to all Mankind"

- Emily P. Bissell
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.