Chemistry (Objective) (Pages :45)

  • 1321 Haber’s process is related to?

    Ans : Ammonia (NH3)
  • 1322 Birkeland –Eyde process is related to?

    Ans : Nitric Oxide (NO); Nitric Acid (HNO3)
  • 1323 Oswald process is related to?

    Ans : Nitric Oxide (NO); Nitric Acid (HNO3)
  • 1324 Deacon’s process is related to?

    Ans : chlorine (Cl2)
  • 1325 Lead Chamber process is related to?

    Ans : Sulfuric Acid (H2SO4)
  • 1326 Contact process is related to?

    Ans : Sulfuric Acid (H2SO4)
  • 1327 Kaldo and L.D process is related to?

    Ans : Steel
  • 1328 Corey-House is related to?

    Ans : Alkane
  • 1329 Oxo process is related to?

    Ans : Alcohol
  • 1330 Dow’s Sea water process is related to?

    Ans : Magnesium (Mg)
  • 1331 Pidgeon process is related to?

    Ans : Magnesium (Mg)
  • 1332 Cyanamide process is related to?

    Ans : Ammonia (NH3)
  • 1333 Bessimer-Thomas process is related to?

    Ans : Steel
  • 1334 Simens’s process is related to?

    Ans : Steel
  • 1335 Frasch process is related to?

    Ans : Sulphur
  • 1336 IMI process is related to?

    Ans : Titanium (Ti)
  • 1337 Mond process is related to?

    Ans : Nickel (Ni)

"An unexamined life is not worth living"

- Socrates
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.