QUESTION CATEGORIES


Basic General Knowledge (Pages :442)

  • 121 The Eiffel Tower was built in 1888 by?

    Ans : Gaustave Eiffel a Russian belonged to the Salvonic race
  • 122 Who is the author of “If I am assassinated”?

    Ans : Z.A.Bhutto
  • 123 Who is the author of “Bunch of Old Letters”?

    Ans : Jawaharlal Nehru
  • 124 Who is the author of “Confessions of a Thug”?

    Ans : Taylor
  • 125 Who is the author of “Bunch of Old Letters”?

    Ans : Jawaharlal Nehru
  • 126 Who is the author of “Blind Beauty”?

    Ans : Boris Pasternak
  • 127 The proportion of R.B.C. and W.B.C. in human body is ?

    Ans : 25.00069444444444
  • 128 First Indian woman to scale Mount Everest?

    Ans : Bachendri Pal
  • 129 Which is the most populated country?

    Ans : China Second is India; USA (3); Indonesia (4)
  • 130 Who was the owner of "Swadesha bhimani”?

    Ans : Vakkam Abdul Khadir Maulavi
  • 131 The film that received more international award than any other film in the history of Malayalam cinema is?

    Ans : Piravi (1987 - Shaji N Karun)
  • 132 Thus US formally entered the Second World War declaring war on Jappan on ?

    Ans : 8-Dec-41
  • 133 Who is the author of The Scarlet Letter?

    Ans : Nathaniel Hawthorne
  • 134 Who is the author of “The Treasure Island”?

    Ans : R.L. Stevenson
  • 135 Who is the author of The Mayor of Caster Bridge?

    Ans : Thomas Hardy
  • 136 Pillars of Hercules?

    Ans : Straits of Gibraltar
  • 137 Who is the author of “Hullabaloo in the Guava Orchard”?

    Ans : Kiran Desai
  • 138 The main chemical content of egg shell is ?

    Ans : calcium carbonate.
  • 139 Highest Tower (India)?

    Ans : Qutub Minar (Delhi) 88.4 m
  • 140 Who is the author of “Antony and Cleopatra”?

    Ans : Shakespeare
  • 141 The first five star hotel in Kerala is?

    Ans : Kovalam Ashoka Beach Resort
  • 142 Who is known as the first English historian?

    Ans : Bede
  • 143 Indian School of Mines and Applies Geology is located at?

    Ans : Dhanbad (Bihar).
  • 144 "N issar Ahammed;"

    Ans : Vaikom Muhammed Basheer
  • 145 The Currency of Costa Rica?

    Ans : Colone
  • 146 The Nuremberg Trials commenced on?

    Ans : 20-Nov-45
  • 147 Which city is known as Berminhatam of Central Africa?

    Ans : City of Moro in Central Africa
  • 148 Who is the author of “ Randidangazhi”?

    Ans : Thakazhi Siva Sankara Pillai
  • 149 Pondicherry was merged with the Indian Union on?

    Ans : 1st November 1954
  • 150 Edakkal Caves is in?

    Ans : Wayanad

"Destiny is not a matter of chance, it is a matter of choice; it is not a thing to be waited for, it is a thing to be achieved William Jennings Bryan The ultimate measure of man is not where he stands in moments of comfort and convenience, but where he stands at times of challenge and controversy"

- Dr. Martin Luther King Jr.
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.