QUESTION CATEGORIES


Basic General Knowledge (Pages :442)

  • 151 Who is the author of Ben Hur ?

    Ans : Lewis Wallace
  • 152 The Capital of Kuwait?

    Ans : Kuwait City
  • 153 Who is the author of “Shristiyum Shristavum”?

    Ans : Prof. S. Guptan
  • 154 Who is the author of “Dharmapuranam”?

    Ans : O.V Vijayan
  • 155 Who is the inventor of Xerography?

    Ans : Chester Carison
  • 156 Who is the author of A Retrospect (Essay) ?

    Ans : Ezra Pound
  • 157 The Travancore State Congress was formed in?

    Ans : September 1938.
  • 158 Who is the author of “Yashodhara”?

    Ans : Maithili Sharan Gupt
  • 159 Who is the creator of the famous character “Hari Pachanan”

    Ans : C.V.Ramanpilla
  • 160 The Currency of Panama?

    Ans : Balboa
  • 161 What is the total number of Wakf Tribunals in the State?

    Ans : 3
  • 162 Alexander died at the age of 33 in 323 BC at ?

    Ans : Babilonia
  • 163 Who is the creator of the famous characters "Koonan; Sreedharan; Kanaran"?

    Ans : S.K. Pottakadu
  • 164 Who is the author of “My Own Boswell”?

    Ans : M Hidayatullah
  • 165 Who is the author of “Kidnapped”?

    Ans : R.L.Stevenson
  • 166 Who is the author of “Shame”?

    Ans : Salman Rushdie
  • 167 Who is the author of “Siddhartha”?

    Ans : Herman Hesse
  • 168 Which is the largest port in the world?

    Ans : Port of New-York and New Jersy
  • 169 The famous work - An Essay on the Principle of Population is by ?

    Ans : Thomas Malthus
  • 170 Who is the author of Glass Menagerie?

    Ans : Tennessee Williams
  • 171 Which is the second Malayalam film?

    Ans : Marthanda Varma {based on a novel by C.V Raman Pillai was produced by R Sundar Raj in 1933}
  • 172 Who is the inventor of Electric Energy?

    Ans : Joule; James
  • 173 The British conquered St Angelo Fort in?

    Ans : 1790
  • 174 Cerebellum is known as ?

    Ans : Little brain
  • 175 Who is the author of Asia and Western Dominance?

    Ans : KM Panicker
  • 176 Who was the editor of ‘Paschimodayam'?

    Ans : Dr. Frederic Muller
  • 177 Who is the inventor of Insulin?

    Ans : F.Banting
  • 178 UNDP – United Nations Development Programme; was established in?

    Ans : 22-Nov-65
  • 179 Who is the author of Jungle Book?

    Ans : Rudyard Kipling
  • 180 What is responsible for the conduction of water in plants?

    Ans : Xylem

Page Loaded in 0.01606 secs

"People are always blaming their circumstances for what they are. I don’t believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can’t find them, make them"

- George Bernard Shaw

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.