QUESTION CATEGORIES


World (Pages :89)

  • 151 Egyptian civilisation flourished on the banks of ?

    Ans : Nile river
  • 152 Egyptian kings were known as ?

    Ans : 'Pharoh' ('Pharoh' means one who lives in a mansion)
  • 153 Which semetic group of people captured Egypt towards BC 1750?

    Ans : Hyksus semetic group
  • 154 Hatsheput Who is considered as the first women ruler of the world ?

    Ans : Egyptian Queen
  • 155 Who is considered as the last of great Pharohs of Egypt?

    Ans : Ramses III
  • 156 Who were the first to invent a solar calendar?

    Ans : Egyptians
  • 157 Egyptian Sun God was known as?

    Ans : 'Ra' or 'Re'
  • 158 Who was the Goddess of truth worshipped by the Egyptians?

    Ans : Osiris
  • 159 Preserved dead bodies of the Egyptians were known as?

    Ans : Mummies
  • 160 Who were hailed for the invention of Addition; Subtraction and Division?

    Ans : Egyptians
  • 161 From which language the word 'Chemistry' was originated?

    Ans : The Egyptian language
  • 162 Egyptian script was pictographic in nature. It was known as?

    Ans : Hierogliphics
  • 163 "The Great Temple of Abu Simbel" is known as the ?

    Ans : Temple of the Rising Sun;
  • 164 The Tombs of Egyptian Pharohs were known as ?

    Ans : Pyramids
  • 165 First Pyramid was built about ?

    Ans : 2700 BC
  • 166 Greatest of the Pyramids was the Great Pyramid at Giza built by ?

    Ans : Pharoh Khufu
  • 167 Biggest of the temples built by the Egyptians was ?

    Ans : The temple at Karnak
  • 168 Which is the only survivor of the Seven Wonders of the Ancient World ?

    Ans : Great Pyramid at Giza
  • 169 Earliest coins were believed to have been used by ?

    Ans : The Egyptians
  • 170 Chinese Civilisation originated on the banks of which river?

    Ans : Hwang Ho
  • 171 Name the first dynasty to rule China from BC 1750-1125 ?

    Ans : Shang dynasty
  • 172 Which dynasty established China's first strong central government?

    Ans : The Qin dynasty
  • 173 Which ruler constructed the Great Wall of China?

    Ans : Shih Hwangti
  • 174 Chin ruler Shih Hwangti was responsible for the construction of the Great Wall of China to prevent the ?

    Ans : Huna invasion
  • 175 Chin dynasty of China was founded by ?

    Ans : Shih Hwangti
  • 176 The dimension of the The Great Wall is ?

    Ans : 1500 mile long and 20 feet breadth and 20 feet-height
  • 177 Paper was invented by ?

    Ans : The Chinese
  • 178 Name the three major Philosophers of ancient China ?

    Ans : Lao-Tse; Confucious and Mencious
  • 179 Lao-Tse was the founder of the most important religion of China known as?

    Ans : Taoism
  • 180 Who is considered as the "Chinese Buddha"?

    Ans : Lao-Tse

"Everything looks impossible for the people who never try anything"

- Jean Louis Etienne
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.