QUESTION CATEGORIES


CURRENT AFFAIRS 2018 (Pages :18)

  • 151 Name the former Director of The National Centre for Biological Sciences who has been appointed Principal Scientific Advisor to the Indian Government succeeding nuclear physicist R. Chidambaram?

    Ans : K Vijay Raghavan
  • 152 Which fruit has been declared as the official fruit of Kerala?

    Ans : Jackfruit
  • 153 Name the eminent Hindi poet and Jnanpith awardee who passed away at the age of 84?

    Ans : Kedarnath Singh
  • 154 Name the Indian sports person who has been chosen to be India's flag-bearer for the opening ceremony of Commonwealth Games 2018?

    Ans : PV Sindhu
  • 155 In which country President Ram Nath Kovind has inaugurated the World Hindi Secretariat?

    Ans : Mauritius
  • 156 Which team won the Deodhar Trophy 2018 defeating Karnataka in the final held at Dharamsala, Himachal Pradesh?

    Ans : India B
  • 157 Which team won the Irani Trophy cricket championship defeating Rest of India in the finals at Nagpur?

    Ans : Vidarbha
  • 158 The BJP leader who has been sworn in as the 10th Chief Minister of Tripura?

    Ans : Biplab Kumar Deb
  • 159 Name the Union Territory which has become first in the country to run completely on solar power?

    Ans : Diu
  • 160 Name the reputed Indian architect, known for designing iconic buildings such as Amdavad ni Gufa and IIM Bangalore, who has become the first-ever Indian to win the Pritzker Prize?

    Ans : Balkrishna Doshi
  • 161 Name the Union Minister of Commerce and Industry who has been given the additional charge of the Ministry of Civil Aviation following the resignation of Ashok Gajapathi Raju?

    Ans : Suresh Prabhu
  • 162 In respect of which disease, the Union health ministry has made mandatory for Doctors, retail chemists and pharmacists to notify every patient affected by the disease to their local public health authorities?

    Ans : Tuberculosis
  • 163 With which international body India signed a cooperation agreement related to sharing of earth observation satellite data?

    Ans : European Commission
  • 164 Name the National People's Party President who sworn in as the Chief Minister of Meghalaya?

    Ans : Conrad Sangma
  • 165 Name the National Democratic Progressive Party leader who sworn in as the Chief Minister of Nagaland?

    Ans : Neiphiu Rio
  • 166 Who won the Nidahas T20 tri-series cricket tournament 2018?

    Ans : India
  • 167 105th Indian Science Congress 2018 was held at?

    Ans : Imphal
  • 168 Assembly of which state passed a bill proposing death penalty in rape cases of girls below the age of 12?

    Ans : Haryana
  • 169 The government of which state has notified its decision to recommend the grant of minority religion status to the Lingayat community in the state subject to approval by the Union Government?

    Ans : Karnataka
  • 170 Who was elected as the new President of Myanmar?

    Ans : Win Myint
  • 171 In which nation, construction of the Arab world's first commercial nuclear reactor has been completed?

    Ans : United Arab Emirates (UAE)
  • 172 Name the coach of Australian cricket team who announced his resignation following the ball tampering row?

    Ans : Darren Lehmann
  • 173 Name the Australian cricketer who has been fully barred from holding any team leadership position in the future following the ball tampering row?

    Ans : David Warner
  • 174 Name the captain of Australian cricket team who stepped down from his position after a ball-tampering row?

    Ans : Steve Smith
  • 175 Renowned Mathematician Robert Langlands, who won the 2018 Abel Prize, belongs to which country?

    Ans : Canada
  • 176 Name the captain of Australian cricket team who has been banned from playing international cricket for a period of one year by Australian Cricket Board following ball tampering row?

    Ans : Steve Smith
  • 177 What was the theme of the 2018 World Tuberculosis Day (WTD)?

    Ans : Wanted: Leaders for a TB-free world
  • 178 Name the Russian President who won historic fourth term?

    Ans : Vladimir Putin
  • 179 What is the theme of World Meteorological Day 2018 observed on 23 March 2018?

    (A) Weather ready
    (B) Climate smart

    Ans :()

  • 180 World Poetry Day is celebrated every year on?

    Ans : 21st March

"Most of the important things in the world have been accomplished by people who have kept on trying when there seemed to be no hope at all"

- Dale Carnegie
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.