Basic Facts about Kerala (Pages :86)

  • 151 French occupied area in Kerala was?

    Ans : Mahe
  • 152 In which district is Puralimala?

    Ans : Kannur
  • 153 In which district is Parassinikadav Muthappan temple?

    Ans : Kannur
  • 154 The place known as ‘Second Bardoli’?

    Ans : Payyannur
  • 155 Which town is known as ‘Circus town in Kerala’?

    Ans : Thalassery
  • 156 The fort in Kerala built by Sivappa Naik of Bidanur?

    Ans : Bakel
  • 157 The pass that connects Kerala and Kudagu?

    Ans : Perambady
  • 158 The place known as ‘the Cherrapunji of Kerala’?

    Ans : Lakkidi
  • 159 Which European power built the Thalassery fort?

    Ans : British
  • 160 The district of the Union Territory of Puducherry that shares border with Kerala?

    Ans : Mahe
  • 161 Which place was the centre of activities of Herman Gundert?

    Ans : Thalassery
  • 162 In which district is Mappila bay harbour?

    Ans : Kannur
  • 163 The seat of Arakkal kingdom, the only Muslim dynasty in Kerala?

    Ans : Kannur
  • 164 Which district in Kerala has the least number of Taluks?

    Ans : Wayanad
  • 165 The northernmost back water in Kerala?

    Ans : Uppala
  • 166 Which area was called ‘Martha’ by the foreigners?

    Ans : Karunagappally
  • 167 The Palaruvi waterfalls is in the district of?

    Ans : Kollam
  • 168 In which district the tourist spot Perumthenaruvi is situated?

    Ans : Pathanamthitta
  • 169 In which district is Ramakkalmedu, the famous tourist centre?

    Ans : Idukki
  • 170 Veli tourist village is in the district of?

    Ans : Thiruvananthapuram
  • 171 The place famous for ‘Muniyaras’?

    Ans : Marayur
  • 172 The place in Idukky district, famous for sandal forests?

    Ans : Marayur
  • 173 The place in Kerala famous for ‘Neelakurinji’?

    Ans : Munnar
  • 174 The place known as ‘Naura’ in ancient period?

    Ans : Kannur
  • 175 The place where a garden was built in memory of the national leaders?

    Ans : Peruvannamuzhi
  • 176 Where is ‘Joothakkulam’ in Kerala?

    Ans : Madayi
  • 177 Where is Pazhassi Kudeeram situated?

    Ans : Mananthavady
  • 178 Which area was once known as Chempakassery?

    Ans : Ambalappuzha
  • 179 Which area was once known as Karappuram?

    Ans : Cherthala
  • 180 Which sanctuary was formerly known as Nellikkampatty?

    Ans : Thekkady

"Even if I knew that tomorrow the world would go to pieces, I would still plant my apple tree"

- Martin Luther
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.