QUESTION CATEGORIES


General Science (Pages :35)

  • 151 The number of chambers in the heart of a Crocodiles is ?

    Ans : Four
  • 152 Chameleon's body colour changes to match its environment and this act is called?

    Ans : Comouflage
  • 153 Which is the best treatment for snake bites?

    Ans : Antivenom injections
  • 154 Scientific name of Frog is ?

    Ans : Rana Hexadactyla
  • 155 Largest reptile of today is ?

    Ans : Komodo dragun of Indonesia
  • 156 Highest venoumous snake is ?

    Ans : King Kobra
  • 157 Which is a recently extinct bird from Mauritious?

    Ans : Dodo
  • 158 The scientific name Pea-cock is ?

    Ans : Pavo cristatus
  • 159 A Flying Mammal?

    Ans : Bat
  • 160 The smallest ape is?

    Ans : Gibbon.
  • 161 Which is the most intelligent ape?

    Ans : Chimpanzee
  • 162 Elephant tusks are enlarged ?

    Ans : Incisors
  • 163 Fishes respire through ?

    Ans : Gills
  • 164 The vetebrate which has a two chambered heart is?

    Ans : Fish
  • 165 The animals which derives their food from faecal matters are known as?

    Ans : Coprophytes
  • 166 The organism which has the maximum number of ribs is?

    Ans : Snake.
  • 167 Largest living Mammal?

    Ans : Blue Whale
  • 168 Flying fox is kind of ?

    Ans : Bat
  • 169 The largest snake is ?

    Ans : Anaconda
  • 170 Which animal is called "the ponies in pygamas."?

    Ans : Zebra
  • 171 The main chemical content of egg shell is ?

    Ans : calcium carbonate.
  • 172 The animal found in the advertisement board of forest department with the heading "I have no medicinal value" is?

    Ans : Black ape.
  • 173 The animals feeding on blood are known as?

    Ans : Sanguivores
  • 174 The animals feeding on fruits are known as?

    Ans : Frugivores
  • 175 Name as animal which never drinks water in its entire life?

    Ans : Kangaroo Rat
  • 176 Sucrose is also called?

    Ans : Cane sugar
  • 177 Lactose is more commonly known as?

    Ans : Milk sugar.
  • 178 Prolonged protein deficiency in children is the cause of?

    Ans : Kwashiorker
  • 179 One gram of fat yields how many calories of energy?

    Ans : 9.3 calories
  • 180 Normal value of Bilirubin in blood serum is?

    Ans : 0.2-1

"Neither a lofty degree of intelligence nor imagination nor both together go to the making of genius. Love, love, love, that is the soul of genius"

- WolfgangMozart
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.