QUESTION CATEGORIES


Basic General Knowledge (Pages :442)

  • 181 Central Inland Fisheries Research Station is located at?

    Ans : Barrackpore (W.Bengal)
  • 182 Who was the first editor of the Malayali newspaper started in Trivandrum in 1886?

    Ans : C. Krishnapillai
  • 183 Who is the author of “A Mercy”?

    Ans : Toni Morrison
  • 184 JPG stands for?

    Ans : Joint Photographic Expert Group
  • 185 Who is the author of “A Brief History of Time”?

    Ans : Stephen Hawking
  • 186 Largest Desert (World)?

    Ans : Sahara (Africa)
  • 187 The acid present in the soil and substances formed by the decomposition of decayed green matter is ?

    Ans : Humic Acid
  • 188 Who is the author of “Face to Face”?

    Ans : Lasse and Lisa Berg
  • 189 Who is the author of “Babarnama”?

    Ans : Babar
  • 190 Who is the author of International Working Glass Movement ?

    Ans : Sukomal Sen
  • 191 Who is the inventor of Ship (Steam)?

    Ans : J.C.Pierier
  • 192 Paper is chemically?

    Ans : Cellulose.
  • 193 Who is the creator of the famous characters "Appukili; Ravi; Mollakka"?

    Ans : OV.Vijayan
  • 194 Who is the author of “Gora”?

    Ans : Rabindranath Tagore
  • 195 The Capital of Burundi?

    Ans : Bujumbura
  • 196 The Japanese art of folding paper into decorative objects is called ?

    Ans : Origami
  • 197 Which is the Central Bank of USA?

    Ans : Federal Reserve system
  • 198 Government undertook the responsibility of education for the first time in Travancore by?

    Ans : Rani Gauri Parvati Bhai in 1817
  • 199 Sumerian civilisation later came to be known as ?

    Ans : Mesopotamian civilisation
  • 200 Price theory was developed by?

    Ans : Marshall Ricardo; Pigau
  • 201 Lenin died in 21st January 1924 due to ?

    Ans : Cerebral Stroke
  • 202 First person to reach the South Pole?

    Ans : Amundsen
  • 203 In which year Nelson Mandela sworn in as the first black President of South Africa?

    Ans : 1994
  • 204 Who is the author of “Glass Menagerie”?

    Ans : Tennessee Williams
  • 205 Which is the world's busiest Airport in the world?

    Ans : Chicago International Airport
  • 206 Who is the author of “ Algebra of Infinite Justice”?

    Ans : Arundhati Roy
  • 207 Who is the author of “Big Egos; Small Men”?

    Ans : Ram Jethmalani
  • 208 Which is a recently extinct bird from Mauritious?

    Ans : Dodo
  • 209 Who is the author of Man eaters of Kumaon ?

    Ans : Jim Corbett
  • 210 Who is the author of “Satyarath Prakash”?

    Ans : Swami Dayanand

Page Loaded in 0.01522 secs

"If you once forfeit the confidence of your fellow citizens, you can never regain their respect and esteem. You may fool all of the people some of the time; you can even fool some of the people all the time; but you can't fool all of the people all of the time"

- Abraham Lincoln

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.