QUESTION CATEGORIES


Kerala (Pages :39)

  • 181 Chitranjali Studio is founded and managed by?

    Ans : KSFDC
  • 182 Kalabhavan Digital Studio is a digital post processing studio owned by?

    Ans : KSFDC
  • 183 Which is the association of film actors who work in Malayalam cinema?

    Ans : Association of Malayalam Movie Artists (AMMA)
  • 184 Which is a scheme of AMMA for giving monthly stipend to actors who are at their elder ages or are suffering from serious diseases?

    Ans : Kaineettam
  • 185 Which film has won the first Kerala State film award for the best film?

    Ans : Kumarasambavam
  • 186 Who was the Director of Kumarasambavam; the winner of the first Kerala State film award for the best film?

    Ans : A Vincent
  • 187 Who was the first Kerala State film award winner for best actor?

    Ans : Sathyan
  • 188 Who was the first Kerala State film award winner for best Actress?

    Ans : Sheela
  • 189 K T D C was formed in?

    Ans : 1966
  • 190 Munnar Hydel Tourism Project was inaugurated in?

    Ans : 2000
  • 191 Where is the headquarters of KTDC located in?

    Ans : Thiruvananthapuram
  • 192 Which place is known as Kashmir of South India?

    Ans : Munnar
  • 193 Which is Kerala's most important coastal tourism destination?

    Ans : Kovalam
  • 194 Pazhassi tourism centre' is located in?

    Ans : Mananthavady in Wynad
  • 195 Which Boat Race is known as the king among water festivals?

    Ans : Nehru Trophy Boat Race
  • 196 In which year Kerala Government proclaimed tourism as an industry?

    Ans : 1986
  • 197 Which place is known as the 'Vrindavan of Kerala'?

    Ans : Malampuzha gardens
  • 198 Famous tourist spot 'Panchalikkulam' is in?

    Ans : Idukki district
  • 199 'Boothathankettu' is in?

    Ans : Ernakulam district
  • 200 Kumarakom tourist village is in?

    Ans : Kottayam district
  • 201 Athirappalli and Vazhachal waterfalls are in?

    Ans : Thrissur district
  • 202 'Pakshipathalam' a destination for migratory birds is in?

    Ans : Wynad district
  • 203 'Muthanga' is the famous hill station in?

    Ans : Wyanad district
  • 204 Mamamkam martyrs memorial Chaverkkunnu is located in?

    Ans : Perinthalmanna in Malappuram district
  • 205 The first five star hotel in Kerala is?

    Ans : Kovalam Ashoka Beach Resort
  • 206 India's first Eco tourism Project was inaugurated in?

    Ans : Thenmala in Kollam district
  • 207 Bekal Fort is located in?

    Ans : Kasargode district
  • 208 World Tourism Day is observed on?

    Ans : 27-Sep
  • 209 Which state is known as "Gods own Country"?

    Ans : Kerala
  • 210 KITTS (Kerala Institute of Tourism and Travel Studies) is in?

    Ans : Trivandrom

"In the long run, we only hit what we aim at"

- Henry David Thoreau
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.