QUESTION CATEGORIES


World (Pages :89)

  • 181 Confucianism was the new religion founded by?

    Ans : Confucious
  • 182 Siesmograph was invented by?

    Ans : The Chinese
  • 183 Gun Powder was invented by?

    Ans : The Chinese
  • 184 Tea was invented by ?

    Ans : The Chinese
  • 185 Persian Civilisation existed in?

    Ans : The modern Iran
  • 186 To which race Persians belonged ?

    Ans : The Indo-European race
  • 187 Who was the strongest of the Persian rulers?

    Ans : Cyrus
  • 188 Who is considered as the founder of the Persian Empire?

    Ans : Cyrus
  • 189 Greatest of the Persian rulers was?

    Ans : Darius I
  • 190 The Greeco- Persian conflict began during the period of?

    Ans : Darius I
  • 191 The Battle of Marathon (BC 490) between the Persians and Athenians was led by ?

    Ans : Darius I
  • 192 The Battle of Marathon was fought in the year ?

    Ans : BC 490
  • 193 The writing of the Persians was Cunieform adopted from the ?

    Ans : Mesopotamians
  • 194 The Persian priests were known as?

    Ans : Maji
  • 195 The English word 'Magician' was originated from the Persian word?

    Ans : Maji
  • 196 Which is the famous Persian religion?

    Ans : Zorastrianism
  • 197 Zorastrianism (Persian religion) was founded by ?

    Ans : Zorathushtrar
  • 198 In which religion the Parsies of India believed ?

    Ans : Zorastrianism
  • 199 Who is the God of the Zorastrian religion ?

    Ans : Ahuramazda
  • 200 Who was considered as the evil spirit by the Persians?

    Ans : Ahriman
  • 201 Which is the sacred book of Zorastrianism?

    Ans : Avesta (Zend Avesta)
  • 202 Which religious book is known as 'Persian Bible'?

    Ans : Zend Avesta
  • 203 Greece is on the coast of which sea?

    Ans : The Mediterranean sea
  • 204 The civilisation that existed in Greece; before the Greeks was known as ?

    Ans : Aegean Civilization
  • 205 Early Greek immigrants were known as ?

    Ans : Ionians
  • 206 Greeks were collectively known as?

    Ans : Hellenes
  • 207 Greek civilization was also known as ?

    Ans : Hellenistic Civilization
  • 208 Who composed Greek epics llliad and Odyssey?

    Ans : Homer
  • 209 Homer; the blind poet; lived in the ?

    Ans : 9th century BC
  • 210 In which country Democracy originated ?

    Ans : Greece

"A person of intellect without energy added to it, is a failure"

- Sebastien Roch Nicolas de Chamfort
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.