QUESTION CATEGORIES


CURRENT AFFAIRS 2018 (Pages :18)

  • 181 Against which country the United States has announced 60 billion dollar tariffs for its alleged unfair trade practices?

    Ans : China
  • 182 Which team won the 2018 Sultan Azlan Shah Trophy defeating England in the final?

    Ans : Australia
  • 183 Who has been appointed as the new National Security Adviser to US President Donald Trump?

    Ans : John R Bolton
  • 184 Name the United States based social media company which has been accused of data breach in relation to the Cambridge Analytica controversy?

    Ans : Facebook
  • 185 What was the theme of the International Forest Day 2018?

    Ans : Forests and Sustainable Cities
  • 186 Name the Afghan cricket player who has become the youngest captain in international cricket at the age of 19 years 165 days?

    Ans : Rashid Khan
  • 187 World Water Day was observed across the world on?

    Ans : 22nd March
  • 188 Name the world renowned physicist who died at the age of 76?

    Ans : Stephen Hawking
  • 189 Which film directed by Guillermo del Toro won the award for Best Picture at the 90th Academy Awards 2018 (Oscars)?

    Ans : The Shape of Water
  • 190 Who won the award for Best Director at the 90th Academy Awards 2018 (Oscars)?

    Ans : Guillermo del Toro
  • 191 Who won the award for Best Actor for the film Darkest Hour at the 90th Academy Awards 2018 (Oscars)?

    Ans : Garry Oldman
  • 192 Who won the award for Best Actress for the film Three Billboards Outside Ebbing Missouri at the 90th Academy Awards 2018 (Oscars)?

    Ans : Fracnes McDormand
  • 193 Name the eminent Gujarati poet who was chosen for the 2017 Saraswati Samman, awarded by KK Birla Foundation?

    Ans : Sitanshu Yashaschandra
  • 194 Who is India's longest serving Chief Minister of India?

    Ans : Pawan Kumar Chamling
  • 195 Name the northeastern state from which the Armed Forces (Special Powers) Act, 1958 (AFSPA) was completely removed after 27 years?

    Ans : Meghalaya
  • 196 Which missile was successfully test-fired from the Light Combat Aircraft (LCA) Tejas?

    Ans : Israeli Derby Air-to-Air BVR missile
  • 197 Who has become the first woman lawyer to be directly appointed as the Supreme Court Judge?

    Ans : Indu Malhotra
  • 198 The Union Home Ministry has decided to relax the 6 decade old Protected Area Permit regime in certain north-eastern states. Which state is still a protected area and is not included in the exemption?

    Ans : Sikkim
  • 199 Which Union Ministry has recently launched Unnat Bharat Abhiyan 2.0?

    Ans : Human Resource Development Ministry
  • 200 Which Indian city has become first to run on 100% Renewable Energy during daytime?

    Ans : Diu Smart City
  • 201 In which state Prime Minister Narendra Modi launched the Rashtriya Gram Swaraj Abhiyan?

    Ans : Madhya Pradesh
  • 202 Which city hosted the 2018 Secure India Conclave?

    Ans : New Delhi
  • 203 2018 National Panchayati Raj Day (NPRD) is celebrated in India on?

    Ans : 24th April
  • 204 What is the theme of the 29th Road Safety Week?

    Ans : Sadak Suraksha - Jeevan Raksha
  • 205 Who promulgated the ordinance to provide death penalty to rapists of girls below 12 years?

    (A) President of India
    (B) Ram Nath Kovind

    Ans :()

  • 206 Which Information Technology (IT) company became the first listed Indian IT firm to hit USD 100 billion market capitalisation mark?

    Ans : Tata Consultancy Services (TCS)
  • 207 As per International Monetary Fund's World Economic Outlook (WEO) report, what will be the India’s growth rate for the year 2019?

    Ans : 7.8 per cent
  • 208 Against which top Government official, the opposition parties of Indian Parliament submitted a motion to impeach him?

    Ans : Chief Justice of India (CJI) Dipak Misra
  • 209 Chief Minister of which state has launched the Pocket Cop Project in order to ensure that the police force of the state is equipped with modern day technology?

    Ans : Gujarat
  • 210 Who was conferred with the 2017 Dadasaheb Phalke Award posthumously?

    Ans : Vinod Khanna

"Nothing is more expensive than a missed opportunity"

- H. Jackson Brown Jr.
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.