Basic General Knowledge (Pages :442)

  • 211 Longest Epic?

    Ans : Mahabharatha
  • 212 Who is the author of “Gotrayanam”?

    Ans : Dr.Ayyappa Panicker.
  • 213 UN International Year of the Elderly or older persons was ?

    Ans : 1999
  • 214 Who is the author of The Museum of Innocence?

    Ans : Orhan Pamuk
  • 215 Wellington Trophy is associated with?

    Ans : Rowing
  • 216 The importance of plant tissue and cell culture in isolation was first proposed by ......?

    Ans : Gottlieb Haberlandt
  • 217 Who is the inventor of Washing Machine?

    Ans : Hurley Machine Co.
  • 218 The scientific name of Squrrel is?

    Ans : Funambulus penn anti
  • 219 Who is the author of “Nine Days Wonder”?

    Ans : John Masefield
  • 220 Who said "To be; or not to be: that is the question"?

    Ans : William Shakespeare
  • 221 Who is the author of “In Search of Gandhi”?

    Ans : R i c h a r d Attenborough
  • 222 The amount of pollution in water is measured by ?

    Ans : B.O.D( Biological Oxygen Demand)
  • 223 ROM stands for?

    Ans : Read Only Memory
  • 224 Which place is known as Rajendra Chola Pattanam?

    Ans : Vizhinjam
  • 225 Name the First known E. Paper in the world ?

    Ans : The-Tbejith (from Belgium)
  • 226 Who is the author of “Saket Maithili”?

    Ans : Sharan Gupt
  • 227 Which civilization was the first to use Phonetic writing ?

    Ans : Egyptians
  • 228 Father of Antibiotics?

    Ans : AlexanderFleming
  • 229 Who is the author of Essays of?

    Ans : Elia Charles Lamb
  • 230 High Altitude research Laboratory is located at?

    Ans : Gulmarg (Kashmir)
  • 231 Choice of Technique was written by ?

    Ans : Amartya Sen
  • 232 Who is the author of “The Trail”?

    Ans : Franz Kafka
  • 233 Who is the author of “Caesar and Cleopatra”?

    Ans : George Bernard Shaw
  • 234 Who was the last Chief Minister of Travancore Cochin State?

    Ans : Panampalli Govinda Menon
  • 235 www stands for?

    Ans : World Wide Web
  • 236 Central Research Laboratory is located at?

    Ans : Chepauk; Chennai (Tamil Nadu)
  • 237 Who is the author of Iron in the Soul?

    Ans : Jean Paul Sartre
  • 238 Who is the author of “Tharishunilam”?

    Ans : Madhavikutty (Kamala Surayya)
  • 239 First fully literate town in India was?

    Ans : Kottayam
  • 240 Who is considered as the Father of Cartography?

    Ans : Ptolemy

"Times will change for the better when you change"

-  Maxwell Maltz
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.