World (Pages :89)

  • 211 The form of democracy existed in Greek was ?

    Ans : Direct democracy
  • 212 Greek Civilisation reached the Zenith of its progress during the period of which ruler?

    Ans : Pericles; a ruler of Athens.
  • 213 Whose reign is considered as the 'Golden Age of Athens?

    Ans : Pericles
  • 214 Which city was known as "the School of Hellas"?

    Ans : Athens
  • 215 The civilisation of Greek city states is known as?

    Ans : Classical Civilisation
  • 216 Athens; Sparta; Corinth; Thebes; Mascedonia were the major city states in ?

    Ans : Greece
  • 217 Pindar was a famous?

    Ans : Greek Lyric Poet
  • 218 Who is the greatest of the Greek dramatists; who wrote famous tragedies?

    Ans : Aesceles
  • 219 Who were the first to introduce Vowels in the alphabet?

    Ans : The Greeks
  • 220 Herodotus who is considered as the Father of History was a great ?

    Ans : Greek historian who wrote about Persian War
  • 221 Demosthenese; who was he?

    Ans : A world famous Greek orator
  • 222 Who is considered as the father of Greek Mathematics?

    Ans : Thales of Meletus
  • 223 Pythagoras who made great contributions in Geometry belongs to?

    Ans : Greek
  • 224 Anaxagoras and Euclid were famous Mathematicians from ?

    Ans : Greek
  • 225 Hippocrates; who is considered as the father of Medical Science was a ?

    Ans : Greek
  • 226 Who is considered as the father of Modem History ?

    Ans : Leopold Van Ranke; a German historian
  • 227 Who wrote the history of the Peloponnesian war between Athens and Sparta?

    Ans : Thucydides; a Greek historian
  • 228 Socrates the Greatest of the Greek philosphers was forced to commit suicide by drinking which poison ?

    Ans : Hemlock; in 399 BC
  • 229 Who was the wife of Socrates?

    Ans : Zantippee
  • 230 Plato was the student of?

    Ans : Socrates
  • 231 Plato's original name was ?

    Ans : Aristocles
  • 232 Who founded a university named' Academy' in Athens?

    Ans : Plato
  • 233 ‘The Republic’ was the famous work of?

    Ans : Plato
  • 234 Aristotle was the famous student of?

    Ans : Plato
  • 235 Who was the tutor of Alexander the Great?

    Ans : Aristotle
  • 236 Who founded a school named Lycium in Athens ?

    Ans : Aristotle
  • 237 Who is considered as the father of Biology?

    Ans : Aristotle
  • 238 Who is considered as the father of the Science of Reasoning?

    Ans : Aristotle
  • 239 Who is considered as the father of Politics?

    Ans : Aristotle
  • 240 Which philospher was considered as a 'Walking University'?

    Ans : Aristotle

"Unless you try to do something beyond what you have already mastered, you will never grow"

- Ralph Waldo Emerson
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.