World (Pages :89)

  • 2461 Deepest Mines (India)?

    Ans : Kolar Gold Fields (Karnataka)
  • 2462 Longest Mountain Range (World)?

    Ans : Mt. Andes (South America) (8; 800 km)
  • 2463 Highest Peak (World)?

    Ans : Everest Nepal
  • 2464 Highest Peak (India)?

    Ans : Godwin Austen
  • 2465 Highest Mountain Range?

    Ans : Himalayas
  • 2466 Highest Peak (South India)?

    Ans : Anaimudi (2; 720 m) Anaimalai
  • 2467 Biggest Mosque (India)?

    Ans : Jama Masjid (Delhi)
  • 2468 Largest Mosque?

    Ans : Umayyad Mosque 157 m × 97 m covering an area of 3.76 acres. Damascus; Syria.
  • 2469 Largest Cathedral?

    Ans : Diocese of New York 11; 240 sq.m.
  • 2470 Largest Temple?

    Ans : Angkor Vat. 162.6 ha area; built for Lord Vishnu by Khmer King Suryavarman-II during 1113-50 A.D. (Cambodia)
  • 2471 Largest Museum (India)?

    Ans : Indian Museum (Kolkata)
  • 2472 Largest Museum (World)?

    Ans : American Museum of Natural History; New York city. It comprises 19 interconnected buildings with 23 acres of floor space.
  • 2473 Deepest; Largest & Biggest?

    Ans : The Pacific Ocean
  • 2474 Biggest Palace (World)?

    Ans : Vatican Palace; Rome (Italy)
  • 2475 Largest Peninsula (World)?

    Ans : Arabia
  • 2476 Hottest Place (India)?

    Ans : Barmer (Rajasthan)
  • 2477 Hottest Place (World)?

    Ans : Azizia (Libya) 58OC
  • 2478 Coldest Place (World)?

    Ans : Ve r k h o y a n s k (Siberia) –85O
  • 2479 Driest Place?

    Ans : Death Valley (California)
  • 2480 Heaviest Rain Fall (World)?

    Ans : M a w s y n r a m (Meghalaya)
  • 2481 Highest Plateau?

    Ans : Pamir (Tibet)
  • 2482 Largest Park?

    Ans : Wood Buffalo National Park inAlberta; Canada (17; 560 Sq.miles)
  • 2483 Largest; Biggest & heaviest?

    Ans : Jupiter
  • 2484 Smallest Planet?

    Ans : Mercury
  • 2485 Brightest Planet?

    Ans : Venus
  • 2486 Coldest Planet?

    Ans : Pluto
  • 2487 Planet Farthest (from the Sun)?

    Ans : Pluto
  • 2488 Planet Nearest (to the Sun)?

    Ans : Mercury
  • 2489 Dustiest Planet?

    Ans : Mars (Red Planet)
  • 2490 The Longest Play?

    Ans : The Mouse-Trap (Agatha Christie’s Novel)

"Any situation that you find yourself in, is an outward reflection of your inner state of beingness"

- El Morya
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.