World (Pages :89)

  • 2491 Longest Poem of the World?

    Ans : Mahabaratha
  • 2492 Largest Country in?

    Ans : China
  • 2493 Largest State in?

    Ans : Uttar Pradesh (India)
  • 2494 Densiest State in Population?

    Ans : West Bengal (India)
  • 2495 Smallest State in Population?

    Ans : Sikkim (India)
  • 2496 Smallest Union Territory in Population?

    Ans : Lakshadweep (India)
  • 2497 Longest Railway (World)?

    Ans : T r a n - S i b e r i a n Railway from Moscow to Nakhodka; 9438 km.
  • 2498 Longest Railway (Asia)?

    Ans : India
  • 2499 Fastest Train (World)?

    Ans : French T.G.V.
  • 2500 Longest Railway Station (India)?

    Ans : Kharagpur (W.B.)
  • 2501 Longest Railway Platform?

    Ans : Sonepur (Bihar) (India)
  • 2502 Longest Railway Route?

    Ans : Himsagar Express
  • 2503 Longest River?

    Ans : The Nile (Egypt)
  • 2504 Largest River in Volume?

    Ans : Amazon (Brazil; South America)
  • 2505 Largest River (India)?

    Ans : The Ganges (6; 679 km)
  • 2506 Largest Road (India)?

    Ans : Grand Trunk Road
  • 2507 Highest Road (World)?

    Ans : Le Narba Road -Ladhak
  • 2508 Longest Road?

    Ans : P a n - A m e r i c a n Highway 27387 km (North West Alaska to Southern most Chile)
  • 2509 Largest School?

    Ans : South Point High School; Kolkata; India.
  • 2510 Largest Sea?

    Ans : South China Sea
  • 2511 Smallest Independent?

    Ans : Vatican (Italy)
  • 2512 Biggest State (India)?

    Ans : Madhya Pradesh
  • 2513 Smallest State (India)?

    Ans : Goa
  • 2514 Largest Stadium?

    Ans : Strahov Stadium. It can accommodate around 240; 000 people in Prague; Czech
  • 2515 Tallest Statue (World)?

    Ans : Statue of Liberty; New York
  • 2516 Tallest Statue (India)?

    Ans : Statue of “Panduranga Vittala” (Karnataka State)
  • 2517 Biggest and Brightest?

    Ans : ‘Sirius’ also called Dog Star
  • 2518 Broadest Street (World)?

    Ans : Broadway St. (USA)
  • 2519 Greatest Ship (World)?

    Ans : Queen Elizabeth 2; 83; 000 tons
  • 2520 Highest Tower (World)?

    Ans : 1. Tokyo Television Tower (Japan) 2. Eiffel Tower (Paris; France)

"Those who enter the gates of heaven are not beings who have no passions or who have curbed the passions, but those who have cultivated an understanding of them"

- William Blake
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.