QUESTION CATEGORIES


Astronomy (Objective) (Pages :11)

  • 91 The twin planet of earth?

    Ans : Venus
  • 92 The most mysterious planet?

    Ans : Venus
  • 93 The only planet that rotate from east to west?

    Ans : Venus
  • 94 The slowest rotating planet?

    Ans : Venus
  • 95 Period of rotation of Venus?

    Ans : 243 days
  • 96 The Revolution period of Venus is?

    Ans : 227 days
  • 97 Which planet is called the Morning star and the Evening star?

    Ans : Venus
  • 98 Which planet takes more time to complete one rotation on its axis than to complete one revolution around the Sun?

    Ans : Venus
  • 99 How fast does Venus travel around the Sun?

    Ans : Venus revolves at a speed of 35 kilometres per second.
  • 100 The nearest planet to Earth?

    Ans : Venus
  • 101 The nearest planet to Sun?

    Ans : Mercury
  • 102 The largest of the inner planets?

    Ans : Earth
  • 103 The fifth largest planet in terms of size?

    Ans : Earth
  • 104 The blue planet in the solar system?

    Ans : Earth
  • 105 The red planet?

    Ans : Mars
  • 106 Why is Mars called red planet?

    Ans : Because of the presence of iron it is red in colour
  • 107 Olympus Mons the highest volcanic mountain is in?

    Ans : Mars
  • 108 The satellites of Mars?

    Ans : Phobes and Deimos
  • 109 The rusty planet?

    Ans : Mars
  • 110 The comet which hit Jupiter in 1994?

    Ans : Shoemaker Levy 9
  • 111 The biggest satellite of Saturn?

    Ans : Titan
  • 112 The satellite of Saturn nicknamed ‘earth’s little sister’?

    Ans : Titan
  • 113 The only satellite in the solar system with an atmosphere of its own?

    Ans : Titan
  • 114 Rotation period of Mars?

    (A) 24 hours
    (B) 37 minutes 22.663 sec.

    Ans :()

  • 115 The period of Revolution of Mars?

    Ans : 687 days
  • 116 How fast does Mars travel about the Sun?

    Ans : Mars travels at 24 kilometres per second.
  • 117 The largest planet in the solar system?

    Ans : Jupiter
  • 118 The fastest rotating planet?

    Ans : Jupiter
  • 119 The Jovian planet?

    Ans : Jupiter
  • 120 Which planet has the Great Red Spot?

    Ans : Jupiter

"People who are unable to motivate themselves must be content with mediocrity, no matter how impressive their other talents"

- Andrew Carnegie
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.