QUESTION CATEGORIES


Biology (Objective) (Pages :32)

  • 931 Plants are killed in winter by frost?

    Ans : because of desiccation and mechanical damage to the tissues
  • 932 Pulses are a good source of?

    Ans : proteins
  • 933 Oxygen in our blood is transported by a protein named?

    Ans : haemoglobin
  • 934 Nymph is the name of young one of?

    Ans : cockroach
  • 935 Plants that grow under average temperature and moisture are called?

    Ans : mesophytes
  • 936 Oxyreductases; transferases; hydrolases; lyases; isomerases and ligases are all classes of?

    Ans : enzymes
  • 937 Mutation is?

    Ans : a change that is inherited
  • 938 Pollination by wind is called?

    Ans : anemophily
  • 939 Pollen grains in plants are produced in?

    Ans : flower
  • 940 Ptyalin is an enzyme produced in the?

    Ans : salivary glands
  • 941 Mycobacterium leprae causes leprosy; Corynebacterium diphtheria causes diphtheria and Vibrio comma causes?

    Ans : cholera

"Blessed are those who can give without remembering and take without forgetting"

- Elizabeth Bibesco
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.