QUESTION CATEGORIES


Biology (Objective) (Pages :32)

  • 91 Which plant is renowned for its remarkable growth?

    Ans : Bamboo
  • 92 Which plant is a carnivore?

    Ans : Butter vort
  • 93 Largest herb in the world is?

    Ans : Banana plant
  • 94 Where does the fertilization occur?

    Ans : Embryo sac
  • 95 What is stigma?

    Ans : Stigma is the receptive surface area of the carpel
  • 96 Give one example of heterogamous type of capitulum?

    Ans : Sun flower
  • 97 What is the other name of cork?

    Ans : Phellem
  • 98 Which part of embryo forms the root?

    Ans : Radicle
  • 99 Who found out that virus is contagious?

    Ans : Wendell M. Stanley
  • 100 Poorman’s wood?

    Ans : Bamboo
  • 101 Poorman’s orange?

    Ans : Tomato
  • 102 King of Fruit?

    Ans : Mango
  • 103 Queen of Fruit?

    Ans : Mangosteen
  • 104 Fruit of Haryana?

    Ans : Plum (Zizyphus Jujuba)
  • 105 Name the amphibian of plant kingdom?

    Ans : Bryophytes
  • 106 Name two complex tissues in plants?

    Ans : Xylem and Phloem
  • 107 Conduction of food from leaves to different plants parts takes place through?

    Ans : Phloem
  • 108 Which plant is known as ‘Monkey’s puzzle’?

    Ans : Auracaria embricate
  • 109 The basic unit of biological classification is?

    Ans : species
  • 110 What is sulphur shower?

    Ans : The profuse amount of pollen grains liberated by pine forests during the month of March - April
  • 111 Opium is obtained from?

    Ans : Immature fruits of popi plant
  • 112 Carbohydrates present in Lichen?

    Ans : Lichenin
  • 113 Turmeric is a .......... type modification?

    Ans : Stem
  • 114 Sugar cane is a ............ plant?

    Ans : Grass
  • 115 Sugar present in fruits?

    Ans : Fructose
  • 116 The technique of producing plants from minute fragments is called?

    Ans : Tissue culture
  • 117 Name the carbohydrate that cannot be digested by human digestive system?

    Ans : cellulose
  • 118 India’s National Flower is?

    Ans : Lotus
  • 119 Largest Flower of India?

    Ans : Sapria (a root parasite)
  • 120 Smallest Flower in the world?

    Ans : Wolffia /duck weed

"It is not the strongest of the species that survive, nor the most intelligent, but the one most responsive to change"

- Charles Darwin
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.