QUESTION CATEGORIES


Biology (Objective) (Pages :32)

  • 121 Largest flower in the world?

    Ans : Rafflesia
  • 122 Fastest growing plants are?

    Ans : Bambusa
  • 123 Fastest growing tree is?

    Ans : Albizia falcata
  • 124 Largest trees in plant world is?

    Ans : Conifers
  • 125 Oldest living plant of the world is?

    Ans : Pinus
  • 126 Largest Leaf is?

    Ans : Victoria regia
  • 127 Smallest seed is?

    Ans : Orchid seed
  • 128 National fruit of India?

    Ans : Mango
  • 129 Name a flower which is used as food?

    Ans : Cauliflower
  • 130 An example of Tuber crop?

    Ans : Potato
  • 131 The gaseous exchange in plants take place through?

    Ans : Stomata
  • 132 Full form of DNA?

    Ans : Deoxy ribonucleic acid
  • 133 Full form of RNA?

    Ans : Ribonucleic acid
  • 134 DNA is associated with highly basic proteins called?

    Ans : Histones
  • 135 What are insectivorous plants?

    Ans : Plants that trap insects and other small creatures for food. eg : Nepenthes; Sundew
  • 136 Which part of the Vanilla planlifolia is used as vanilla; a flavouring material?

    Ans : Fruit of vanilla orchid
  • 137 The symptom necrosis is due to the deficiency of?

    Ans : Iron
  • 138 Dispersal of seed by ant is called?

    Ans : Myrmecochory
  • 139 Which is called blue print of information?

    Ans : DNA
  • 140 How are the populations of different species kept under check?

    Ans : By food chain
  • 141 Which is the smallest angiosperm?

    Ans : Wolffia arrhiza
  • 142 What are seedless plants called?

    Ans : Cryptogams
  • 143 Expand the term TMV?

    Ans : Tobacco Mosaic Virus
  • 144 Name the process by which plants prepare their food?

    Ans : Photosynthesis
  • 145 What is the other name of root cap?

    Ans : Calyptra
  • 146 What are Heliophytes and Sciophytes?

    Ans : Heliophytes are plants that grow in full sunlight; Sciophytes are plants that grow in shade CLASSIFICATION
  • 147 The process of grouping of any thing into convenient catagories based on some easily observable characters is known as .......?

    Ans : Classification
  • 148 The scientific term for a particular classified group is?

    Ans : Taxa
  • 149 The process of classifying organisms into different taxa is known as?

    Ans : Taxonomy
  • 150 The scientific naming of an organism is known as?

    Ans : Nomenclature

"It is not how much we have, but how much we enjoy, that makes happiness"

- Charles Spurgeon
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.