QUESTION CATEGORIES


Facts about India (Pages :25)

  • 571 The parent script of the Indo-Aryan and Dravidian languages?

    Ans : Brahmi
  • 572 Where is National Institute of Nutrition?

    Ans : Hyderabad
  • 573 In which state is Zawar mines?

    Ans : Rajastan
  • 574 In which state is Almora hill station?

    Ans : Uttarakhand
  • 575 The coastline of India including those of the islands is?

    Ans : 7516.6 km
  • 576 In which country Arakan Yoma ,an extension of Himalayas located?

    Ans : Myanmar
  • 577 The State which instituted the Kanshi Ram Sports Award?

    Ans : Uttar Pradesh
  • 578 The mountain range between Narmada and Tapti?

    Ans : Satpura
  • 579 Which State has the lowest number of Members in the Legislative Assembly?

    Ans : Sikkim
  • 580 In which state is Bhilai Steel Plant?

    Ans : Chhatisgarh
  • 581 The highest peak in Pakistan?

    Ans : Tirich Mir
  • 582 To which mineral ‘Raniganj’ is associated?

    Ans : Coal
  • 583 The National Institute of Visually Handicapped is situated at?

    Ans : Dehra Dun
  • 584 Which Indian state has the largest number of Loksabha seats?

    Ans : Uttar Pradesh
  • 585 Gandhiji spent 2089 days in Indian prisons. Where was his last confinement?

    Ans : Aga Khan Palace; Pune
  • 586 The venue of first National Games held in 1985?

    Ans : New Delhi
  • 587 To which language Tulu is belonged?

    Ans : Dravidian
  • 588 Chandranagar, a former European colony was added to the State of ……. in 1954?

    Ans : West Bengal
  • 589 The most abundant fruit in India?

    Ans : Mango
  • 590 Govind Ballabh Pant University of Agriculture & Technology is the first agricultural university in India. It is in the state of?

    Ans : Uttarakhand
  • 591 In which Indian state is Dharavi, India’s largest slum?

    Ans : Mumbai
  • 592 Which port city in India is situated in Salsette island?

    Ans : Mumbai
  • 593 Which is the largest Tiger Reserve in India?

    Ans : Nagarjuna Srisailam sanctuary
  • 594 Parameswarakund is a place of pilgrimage in the state of?

    Ans : Arunachal Pradesh
  • 595 During the epic period which region in India was known as ‘Pragjyotisha’?

    Ans : Assam
  • 596 The first express way of India?

    Ans : Ahmedabad-Vadodara
  • 597 Veeresalingam was a reformer in?

    Ans : Andhra Pradesh
  • 598 Who was known as ‘Socretes of Maharashtra’?

    Ans : Gopalakrishna Gokhale
  • 599 The new name of Sudhamapuri?

    Ans : Porbander
  • 600 The setting for Rudyard Kipling’s ‘Jungle Book’?

    Ans : Kanha National Park

"Everything is out there waiting for you. All you have to do is walk up and declare yourself in. No need for permission. You just need courage to say, Include me."

- Stuart Wilde
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.